לכבוד השבוע הכי ישראלי בשנה, יצרתי את המאפה הישראלי המושלם. בצק שמרים רך ואוורירי עם קיפולים קלים ושכבות של שמן זית, המון זעתר וקצת גבינה בולגרית. יוצא כל כך מדהים שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותו…
חומרים למאפה גדול בקוטר 24-26 ס"מ
לבצק:
120 גרם חלב (חצי כוס)
2 ביצים גודל L
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
6 גרם שמרים יבשים או 18 גרם שמרים טריים
20 גרם סוכר (2 כפות)
קמצוץ מלח
80 גרם חמאה רכה
לקיפולים:
זעתר
שמן זית
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה כ-10 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
- מעבירים לקערה מקומחת קלות ומכסים בשקית גדולה. מניחים בצד לתפיחה כ-40 דקות
- מעבירים את הבצק לקירור של שעה לפחות ורצוי לכמה שעות
- מרדדים את הבצק לגודל 20X50 ס"מ, מברישים במעט שמן זית ומפזרים זעתר בנדיבות
- מקפלים את השליש העליון של הבצק אל המרכז ואז את השליש התחתון על השליש העליון לקבלת שלוש שכבות
- מסובבים את הבצק רבע סיבוב וחוזרים על הפעולות – רידוד, מריחת שמן וזעתר וקיפול
- מעבירים את הבצק למנוחה של כחצי שעה במקרר
- מרדדים שוב את הבצק הפעם לגודל 70X40 ס"מ
- מברישים את הבצק בשמן זית ומפזרים בנדיבות זעתר. מסדרים מעל את הגבינה הבולגרים המגורדת בשכבה אחידה
- חותכים את הבצק לשתי רצועות ארוכות ברוחב כ20 ס"מ ובאורך 70 ס"מ
- חותכים כל רצועה למשולשים ברוחב כ-5 ס"מ לכל האורך ומגלגלים כל משולש לצורת קרואסון
- משמנים רינג או תבנית בקוטר 24-26 ס"מ ומניחים נייר אפייה בתחתית
- מסדרים כמחצית מהקרואסונים המגולגלים באופן חופשי בתוך התבנית
- את השאר חוצי במרכז לקבלת שני שבלולים ומניחים את השבלולים כשהצד הרחב כלפי מעלה בין הקרואסונים המגולגלים שבתבנית
- מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה של שעה עד שעה וחצי
- מברישים במעט ביצה טרופה עם כף מים
- אופים ב-160 מעלות כחצי שעה. מוציאים מהתנור ומברישים במעט שמן זית מעל כשהמאפה עדיין חם.
עשיתי בול לפי המתכון ויצא מאוד סתמי ומאכזב לצערי…
הי, האם יש אפשרות להשתמש בפטה מפוררת במקום בבולגרית? תודה!