עלים וגבינה

אצלנו כל השנה מתכוננים לחג שבועות. עוגות עם גבינה מכל הסוגים וכל המינים מככבות אצלנו באופן קבוע והשיא הוא כמובן לקראת החג הכי טעים בשנה. בזמן שאנחנו עובדים על מתכונים מטורפים חדשים לחג, הנה משהו טעים וקליל. טארט מבצק עלים במילוי קרם מסקרפונה ופירות יער.

IMG_1613_2

אם בא לכם להכין את בצק העלים בעצמכם, אז יש לנו מדריך שלם בשבילכם שייקח אתכם צעד אחר צעד. אבל המתכון יעבוד גם עם בצק עלים (חמאה) קנוי שהופשר על פי ההוראות.

חומרים:
ריבוע בצק עלים מרודד בגודל 30X30 ס"מ
100 גרם מסקרפונה
300 גרם שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
מעט תמצית וניל
מיקס פירות יער טריים או קפואים

  • במרחק של כ-1.5 ס"מ מהשוליים חורצים ריבוע עמוק בתוך הבצק עם סכין חדה מבלי להגיע לתחתית ולחתוך את הבצק לגמרי
  • את הריבוע הפנימי מחוררים היטב עם מזלג
  • מברישים את הבצק בביצה טרופה עם מעט מים
  • אופים את הבצק ב-180 מעלות כ-20-25 דקות עד להזהבה
  • מיד בגמר האפייה דוחפים בעדינות את הריבוע הפנימי כלפי מטה ומקבלים תחתית של טארט עם שוליים גבוהים ותחתית נמוכה
  • בקערת מיקסר שמים את המסקרפונה, השמנת, הסוכר והווניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה
  • מורחים את הקצפת בשכבה אחידה בתוך קלתית הבצק המוכנה ומפזרים מעל את הפירות
  • הטארט יעבוד נהדר גם עם תותים, דובדבנים ופירות אחרים כמו משמש, אפרסק, אננס ועוד
מודעות פרסומת

השאר תגובה