עוגת הגבינה הכי מיוחדת, טעימה ויפהפיה בסביבה! עוגת גבינה אפוייה ויחד עם זאת כל כך רכה וקרמית עם שוקולד לבן ומערבולת של קונפיטורת פטל והכל נח על גבי תחתית קקאו פריכה שמאזנת את הכל גם במרקם וגם בטעם. חגיגת שבועות אמיתית!
חומרים לעוגה אחת בקוטר 20 ס"מ
תחתית קקאו
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם סוכר חום כהה
70 גרם קמח
30 גרם אבקת קקאו
50 גרם חמאה מומסת
- בקערת מיקסר שמים את כל החומרים מלבד החמאה המומסת ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת פירורית
- יוצקים את הפירורים אל מגש עם נייר אפייה ואופים 20 דקות ב-150 מעלות. מצננים.
- בבלנדר שמים יחד את הפירורים האפויים והחמאה המומסת ומבלנדרים לקבלת תערובת חולית
- מסדרים את התערובת על גבי הדפנות של תבנית או רינג בקוטר 20 ס"מ עד לגובה של כ-3 ס"מ
- מעבירים למקרר או למקפיא לכמה דקות להתייצבות
קונפיטורת פטל
200 גרם מחית פטל
50 גרם סוכר
2 גרם פקטין NH
- בסיר מחממים מעט את מחית הפטל ובמקביל מערבבים בקערה את הסוכר והפקטין
- יוצקים את הסוכר אל הסיר ומערבבים היטב
- מבשלים תוך כדי ערבוב עד לרתיחה ומסירים מהאש
- מעבירים לשק זילוף ושומרים בצד עד להרכבה
מלית גבינה
400 גרם גבינת שמנת 25% (2 חבילות)
400 גרם גבינת שמנת 5% (2 חבילות)
220 גרם סוכר (1 כוס + 2 כפות)
קמצוץ מלח
220 גרם ביצים (4 ביצים גודל L)
100 גרם שמנת מתוקה (1/3 כוס)
מעט תמצית וניל
130 גרם שוקולד לבן
- מחממים את השמנת, המלח ותמצית הווניל בסיר עד לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות והסוכר לקבלת תערובת אחידה
- מקפלים את השוקולד הלבן אל תערובת הגבינות ולבסוף מקפלים פנימה את הביצים
- עוטפים את התבנית או הרינג היטב מסביב בנייר כסף ומניחים אותה בתוך תבנית רחבה ועמוקה
- יוצקים את תערובת הגבינה אל התבנית, הבלילה אמורה להיות גבוהה יותר מגובה התחתית הפריכה.
- מזלפים באופן חופשי את קונפיטורת הפטל מעל ובתוך מלית הגבינה ובאמצעות סכין מערבלים לקבלת מעין שיש של פטל בתוך הגבינה
- יוצקים מים רותחים מסביב עד לחצי גובה של התבנית ומעבירים בזהירות לתנור מחומם ל-150 מעלות
- אופים שעה עד שעה ורבע – השוליים של העוגה (כ-5 ס"מ מהדפנות) אמורים להיות יציבים מאוד והמרכז מעט רוטט
- מוציאים מהתנור, מצננים, עוטפים את העוגה היטב ומעבירים ללילה במקרר.
קישוטי שוקולד לבן
400 גרם שוקולד לבן
- מטמפררים את השוקולד הלבן ויוצקים אל קופסה קטנה
- מניחים את השוקולד במקרר להתייצבות מלאה
- מגרדים מהשוקולד תלתלים באמצעות קולפן ומעטרים את החלק העליון של העוגה
שלום, נראה מעולה!!
האם ניתן להשתמש במוצר אחר במקום פרטים?
אם רוצים לקבל תוצאה של מלית יציבה שלא נוזלת אז חייבים להשתמש בפקטין
היי, נראה מתכון פשוט מעולה! ניתן להכין ללא קונפיטורת פטל? או שיש תחליף אחר? תודה רבה וחג שבועות שמח!!
אפשר להכין ללא. אפשר להשתמש בקונפיטורה מוכנה.
שבוע טוב ותודה על מתכונים מרשימים
האם יש תחליף לפקטין?
אם רוצים לקבל תוצאה של מלית יציבה שלא נוזלת אז חייבים להשתמש בפקטין
כמה זמן מראש אפשר להכין את העוגה?
עד שבוע במקרר, עד חודש במקפיא
כן
מצטרפת לשאלה לגבי הפקטין.
האם ניתן למשל לבשל עם ליבת תפוחים?
אם רוצים לקבל תוצאה של מלית יציבה שלא נוזלת אז חייבים להשתמש בפקטין. חושש שליבת תפוחים לא תיתן תוצאה מספיק טובה במקרה הזה.
הי אשמח לדעת מה תפקיד הקמצוץ מלח? תודה!
לאיזון טעמים. בגדול אני שם קמצוץ מלח בכל עוגה ועוגייה שאני מכין
היי 🙂
אני מכינה את העוגה לתחרות מהעבודה ויש לי כמה שאלות
האם ניתן לאפות אותה היום ולאחסן אותה במקרר/מקפיא למשך יומיים עד לקישוט?
אני רוצה לקשט אותה בזילופי שוקולד לבן צבוע בצבע מאכל (בצבע של הלוגו של החברה, כמו דריפ קייק) במה אוכל לצפות אותה על מנת שהזילוף ידבק לעוגה?
ניתן לשמור במקרר לכמה ימים. אין צורך לצפות את העוגה לפני הזילוף. רק להקפיא אותה לפני.
הכנתי לחג ויצא מעולה, התחתית ממכרת פשוט והעוגה קרמית וטעימה.
תודה
שלום,
האם אפשר להשתמש בפייטה פויטין לבסיס? וגם, האם אפשר להחליף הריבה בטחינה?
נראה מעולה!יש הבדל בין פקטין רגיל ל-NH?
כן, הם מגיבים אחרת והמרקם הסופי המתקבל שונה לחלוטין.
תודה רבה על מתכונים מדהימים!!
הכנתי את העוגה הזאת ובאפיה יצא המון חמאה מהתחתית….זה הגיוני? עשיתי בדיוק לפי הכמויות…
זה תלוי בגודל של הקראמבל. אם הם קטנים אז יש צורך בפחות חמאה.
האם ניתן לוותר על הבחנת שמנת ולשים עוד גבינה לבנה במקום+מייצב אחר?
שימי לב שאין כאן גבינה לבנה בכלל. יש רק גבינת שמנת גם אם היא 5% (למשל סימפוניה). אפשר להחליף את כל הכמות של הגבינה בגבינת שמנת 5% והמתכון יעבוד למרות שהמרקם יהיה פחות קרמי. חשוב לא להחליף בגבינה לבנה רגילה כי יש בה יותר מדי נוזלים.
נראה מדהים! פי כמה צריך להגדיל את הכמויות בשביל לאפות סתבנית קוטר 24?
בערך פי 1.5.
אגב, ידעת שבדף המידות וההמרות שלנו יש טבלה שעוזרת בקלות להמיר מכל גודל לכל גודל? שווה הצצה: https://bakery365.co.il/conversions/
היי,
יש לי מס' שאלות:
1. אם אני רוצה לאפות עוגה קטנה (16) – בכמה יתקצר זמן האפייה?
2. האם האפייה היא בטורבו/גריל עליון- תחתון? תמיד אני מבולבלת בקשר לאפיית עוגות גבינה…
3. בשל הקטנת הגדול- האם ניתן במקום הפקטין לשים מעט ג'לטין?
תודה רבה:-)
נראה מדהים! האם ניתן להשתמש בקונפיטורה מוכנה? אם כן מה הכמות?
כן, בערך 200 גרם