גבינה צ'רקסית בבית וגם כנאפה טרייה

שבועות מתקרב וזאת הזדמנות מצויינת לשחק קצת עם הכנה של גבינה בבית, והפעם מדריך להכנת גבינה צ'רקסית לגמרי בעצמכם. מכינים אותה במהירות ובקלות, היא נייטרלית בטעמה ומקבלת באהבה כל טעם שתשדכו לה ויש גם בונוסים: היא יוצאת קראנצ'ית בטיגון (כמו גבינת חלומי) ומושלמת למאפים

IMG_1652_2.JPG

חומרים לכ-400-500 גרם גבינה

4 ליטר חלב
150 גרם חומץ, רצוי חומץ תפוחים או חומץ בן יין (2/3 כוס)
חצי כפית מלח
תבלינים לפי הטעם

  • שמים את החלב בסיר ומבשלים על אש בינונית-גבוהה תוך ערבוב מתמיד כ-15-20 דקות עד שהוא מגיע לרתיחה עדינה
  • מסירים את הסיר מהאש ומזלפים פנימה את החומץ תוך כדי ערבוב עדין
  • החלב יתחיל להיפרד ולהתגבש מיד. ממשיכים לערבב בעדינות עוד 2-3 דקות עד שמתקבל נוזל צהבהב ויחסית שקוף
  • עוזבים את הסיר לא מכוסה כ-10 דקות
  • מניחים מסננת בכיור ומעליה פורסים בד חיתול מורטב קלות. באמצעות כף מחוררת אוספים את גושי הגבינה מהסיר אל בד החיתול.
  • שופכים בזהירות את מי הגבינה שנותרו בסיר על גבי המסננת, על מנת לאסוף את הגושים הקטנים שנותרו
  • ממליחים ומתבלים את הגבינה וסוחטים בעדינות את הנוזלים הנותרים
  • מהדקים את בד החיתול היטב ומניחים אותו על משטח ישר ומעליו מניחים משקולת כבדה (סיר או שניים למשל)
  • מניחים בצד לשעה בערך, מסירים את המשקולת ומוציאים את הגבינה מבד החיתול
  • שומרים במקרר עטוף בניילון נצמד. הגבינה במיטבה ביום למחרת והיא תישמר במקרר כשבוע או במקפיא עד חודש.
  • לטיגון: פורסים את הגבינה לקוביות בגודל הרצוי ומטגנים בשמן חם כ-2-3 דקות. אוכלים חם.

 

IMG_1658_2.JPG

בונוס: כנאפה טרייה
הגבינה הצ'ארקסית של אתמול הופכת לכנאפה המושלמת של היום וזה כל כך טרי ומשגע!

חומרים לכנאפה אחת בקוטר כ-20 ס"מ

150 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם גבינה צ'רקסית טרייה
70 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

לסירופ סוכר:
100 גרם סוכר
180 גרם מים
מעט תמצית וניל
כמה טיפות מי הדרים (מי זוהר – אופציונלי)

  • מכינים את הסירופ: שמים את הכל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את הגבינות (אפשר גם בקערה עם מזלג)
  • במחבת בגודל מתאים, יוצקים מעט חמאה מומסת בתחתית ומסדרים שכבה אחידה של כמחצית מאטריות הקדאיף
  • מסדרים מעל את תערובת הגבינות בשכבה אחידה ומכסים בשכבה אחידה נוספת של אטריות קדאיף
  • מעלים את המחבת על אש בינונית ומטגנים עד להזהבה מצד אחד
  • הופכים בזהירות את הכנאפה על גבי צלחת, יוצקים את יתרת החמאה המומסת על המחבת ומחליקים את הכנאפה על הצד הלא מטוגן חזרה אל המחבת
  • מטגנים שוב עד להזהבה גם מהצד השני ויוצקים מעל את כל הסירופ
  • מבשלים עם הסירופ כמה דקות עד שהוא נספג היטב אל תוך הכנאפה
  • מעבירים לצלחת, מפזרים מעט פיסטוקים קצוצים ומגישים חם

There are 5 comments

  1. Goldy

    בתבלינים הגבינה הכוונה כדי להכין גבינה בטעמים? כי לכנאפה צריך בטעם נטורל…. לא?

    1. בייקרי 365

      כן, התבלינים זה בשביל להכין גבינה בטעמים. לכנאפה מכינים בלי תבלינים ובלי מלח.

השאר תגובה