העוגיות המושלמות האלה מגיעות אלינו היישר מדרום ספרד. עוגיות קייציות עשויות מרציפן ומצופות בהמון צנוברים. המתיקות שלהן מעודנת והן ממש ממכרות – מומלץ מראש להכין כמות כפולה…

חומרים לכ-25 עוגיות

50 גרם מים
50 גרם סוכר
100 גרם אבקת שקדים
10 גרם תפוזים מסוכרים קצוצים (אופציונלי)
125 גרם צנוברים
3 חלמונים

  • בסיר קטן שמים את המים והסוכר ומבשלים לרתיחה. מוודאים שכל הסוכר נמס ומסירים מהאש. מצננים.
  • מערבבים פנימה את אבקת השקדים והתפוזים המסוכרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד שעתיים
  • על משטח מקומח קלות (אפשר גם עם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה) מגלגלים את המרציפן לגליל
  • חותכים לחתיכות במשקל כ-7 גרם כל אחת ומגלגלים לכדור
  • מצפים בצנוברים מכל הכיוונים ומגלגלים שוב לכדור
  • טובלים את הכדורים בחלמון מכל הכיוונים ומנערים היטב את השאריות
  • מסדרים את העוגיות על גבי מגש עם נייר אפייה ואופים ב-250 מעלות כ-5-6 דקות עד להזהבה
  • מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. הילה

    טעמתי את העוגיות המופלאות האלה בספרד וטעמן בלתי נשכח! כמה זמן חיפשתי מתכון לעוגיות המופלאות האלה…. תודה רבה, אנסה בקרוב!

    1. בייקרי 365

      איזה כיף, תודה!

  2. ריבי

    יצאו מעולות. באמת ממכרות! תודה על המתכון.

  3. אבן סילבי

    יש טעות בשורה הראשונה של המתכון. צריך לכתוב ״בסיר קטן שמים את המים והסוכר״

    1. בייקרי 365

      תודה, תוקן!

  4. ניצן

    מעולות! תודה על המתכון! המרציפן יצא לי מאוד רך- הוא אמור להיות כזה? יכול להיות שהייתי צריכה לבשל יותר את סירופ הסוכר (הפסקתי את הבישול כשכל הסוכר נמס והתחיל בעבוע של רתיחה)? ואני ממליצה לעקוב מקרוב אחרי העוגיות- שהצנוברים לא יישרפו כמו שכמעט קרה לי.

    1. בייקרי 365

      תודה, כן יכול להיות שהיה צריך לבשל את הסירופ עוד דקה או שתיים. אפשר להיעזר בקירור גם אם זה רך מדי לעבודה. וכן צריך לעקוב אחרי האפייה, כל תנור אופה קצת אחרת ובטמפרטורה קצת אחרת אז שווה לעקוב ואולי גם להוריד את הטמפרטורה אם צריך.

      1. מירב

        חייבים לצפות בחלמון? רוצה להכין מתכון טבעוני

      2. בייקרי 365

        אפשר להחליף במים אבל זה יצא קצת יותר חיוור מבחינת הצבע

  5. איילה

    אפשר לשים גרידת תפוז במקום תפוז מסוכר?

השאר תגובה