אמפיניונאדוס

העוגיות המושלמות האלה מגיעות אלינו היישר מדרום ספרד. עוגיות קייציות עשויות מרציפן ומצופות בהמון צנוברים. המתיקות שלהן מעודנת והן ממש ממכרות – מומלץ מראש להכין כמות כפולה…

IMG_1702_3.jpg

חומרים לכ-25 עוגיות

50 גרם מים
50 גרם סוכר
100 גרם אבקת שקדים
10 גרם תפוזים מסוכרים קצוצים (אופציונלי)
125 גרם צנוברים
3 חלמונים

  • בסיר קטן שמים את המים והסיר ומבשלים לרתיחה. מוודאים שכל הסוכר נמס ומסירים מהאש. מצננים.
  • מערבבים פנימה את אבקת השקדים והתפוזים המסוכרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד שעתיים
  • על משטח מקומח קלות (אפשר גם עם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה) מגלגלים את המרציפן לגליל
  • חותכים לחתיכות במשקל כ-7 גרם כל אחת ומגלגלים לכדור
  • מצפים בצנוברים מכל הכיוונים ומגלגלים שוב לכדור
  • טובלים את הכדורים בחלמון מכל הכיוונים ומנערים היטב את השאריות
  • מסדרים את העוגיות על גבי מגש עם נייר אפייה ואופים ב-250 מעלות כ-5-6 דקות עד להזהבה
  • מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר

There are 2 comments

  1. הילה

    טעמתי את העוגיות המופלאות האלה בספרד וטעמן בלתי נשכח! כמה זמן חיפשתי מתכון לעוגיות המופלאות האלה…. תודה רבה, אנסה בקרוב!

השאר תגובה