טארט טריפל לימון

הנה טארט לימון בגרסה פשוטה אך אהובה עליי במיוחד. שלוש שכבות עם לימון בכל אחת מהן – בצק שקדים פריך עם גרידת לימון, קרם שקדים לימוני אפוי וקרם לימון מרענן. שלוש שכבות עם מרקמים שונים ששמים את הלימון במרכז וירעננו לכם את הקיץ…

IMG_2973_2.JPG

חומרים לשתי עוגות בקוטר 18-20 ס"מ או ארבע עוגות בקוטר 8 ס"מ

בצק:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
50 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל M)
קמצוץ מלח
גרידה מלימון אחד

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, חמאה וגרידת לימון
  • מערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
  • מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים עד שמתאחד
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ
  • מקררים כמה שעות
  • מרפדים רינג או תבנית בגודל הרצוי, מקפיאים
  • אופים ב-160 מעלות כ-10 דקות להזהבה קלה

פיננסייר שקדים לימוני
130 גרם סוכר
15 גרם קורנפלור
30 גרם אבקת שקדים
100 גרם ביצים
גרידה מלימון אחד
60 גרם חמאה מומסת חמה

  • מערבבים יחד את כל החומרים
  • יוצקים אל הקלתיות עד לשליש גובה ואופים ב-160 מעלות כ-10 דקות. מצננים.

קרם לימון
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
140 גרם מיץ לימון
10 עלי בזיליקום (אופציונלי)
60 גרם חלב
120 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
170 גרם ביצים (כ-3 ביצים שלמות גודל L)
40 גרם חמאת קקאו
2 גרם מלח

  • שמים את החמאה במקפיא לכמה דקות
  • בינתיים, מביאים לרתיחה את הלימון והחלב עם עלי הבזיליקום (אפשר גם בלי)
  • בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, הגרידה והביצים
  • עושים השוואת טמפרטורות על ידי שפיכה של החלב החם על הביצים וערבוב
  • מחזירים אל הסיר ומבשלים עד להסמכה קלה
  • מוציאים את העלים, מסירים מהאש, מסננים ומוסיפים פנימה את חמאת הקקאו, החמאה הקפואה והמלח
  • מבלנדרים את הכל יחד עד לקבלת קרם חלק ואחיד
  • יוצקים על גבי הטארטים ומעבירים למקרר ללילה להתייצבות
  • אם רוצים ניתן להעביר את הקרם למקרר לשעה ואז לזלף ספירלות אל תוך הטארטים כמו בתמונה
  • ניתן גם לפזר על הקרם שכבה דקה של סוכר ולשרוף עם ברנר על מנת לקבל קרמל שרוף וקראנצ'י כמו בקרם ברולה

There are 3 comments

  1. לק

    האם יש לאפות את הקלתית אפייה עיוורת?
    האם ניתן להמיר את חמאת הקקאו?

    1. בייקרי 365

      כתוב במתכון – אופים 10 דקות אפייה עיוורת ואז ממשיכים לשלב הבא
      אפשר להחליף את חמאת הקקאו בשוקולד לבן

  2. אניה

    תודה רבה על המתכון. אפשר לעשות מראש ולהקפיא את הטארט?

השאר תגובה