טארט טריפל לימון

הנה טארט לימון בגרסה פשוטה אך אהובה עליי במיוחד. שלוש שכבות עם לימון בכל אחת מהן – בצק שקדים פריך עם גרידת לימון, קרם שקדים לימוני אפוי וקרם לימון מרענן. שלוש שכבות עם מרקמים שונים ששמים את הלימון במרכז וירעננו לכם את הקיץ…

IMG_2973_2.JPG

חומרים לשתי עוגות בקוטר 18-20 ס"מ או ארבע עוגות בקוטר 8 ס"מ

בצק:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
50 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל M)
קמצוץ מלח
גרידה מלימון אחד

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, חמאה וגרידת לימון
  • מערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
  • מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים עד שמתאחד
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ
  • מקררים כמה שעות
  • מרפדים רינג או תבנית בגודל הרצוי, מקפיאים
  • אופים ב-160 מעלות כ-10 דקות להזהבה קלה

פיננסייר שקדים לימוני
130 גרם סוכר
15 גרם קורנפלור
30 גרם אבקת שקדים
100 גרם ביצים
גרידה מלימון אחד
60 גרם חמאה מומסת חמה

  • מערבבים יחד את כל החומרים
  • יוצקים אל הקלתיות עד לשליש גובה ואופים ב-160 מעלות כ-10 דקות. מצננים.

קרם לימון
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
140 גרם מיץ לימון
10 עלי בזיליקום (אופציונלי)
60 גרם חלב
120 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
170 גרם ביצים (כ-3 ביצים שלמות גודל L)
40 גרם חמאת קקאו
2 גרם מלח

  • שמים את החמאה במקפיא לכמה דקות
  • בינתיים, מביאים לרתיחה את הלימון והחלב עם עלי הבזיליקום (אפשר גם בלי)
  • בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, הגרידה והביצים
  • עושים השוואת טמפרטורות על ידי שפיכה של החלב החם על הביצים וערבוב
  • מחזירים אל הסיר ומבשלים עד להסמכה קלה
  • מוציאים את העלים, מסירים מהאש, מסננים ומוסיפים פנימה את חמאת הקקאו, החמאה הקפואה והמלח
  • מבלנדרים את הכל יחד עד לקבלת קרם חלק ואחיד
  • יוצקים על גבי הטארטים ומעבירים למקרר ללילה להתייצבות
  • אם רוצים ניתן להעביר את הקרם למקרר לשעה ואז לזלף ספירלות אל תוך הטארטים כמו בתמונה
  • ניתן גם לפזר על הקרם שכבה דקה של סוכר ולשרוף עם ברנר על מנת לקבל קרמל שרוף וקראנצ'י כמו בקרם ברולה

There is one comment

  1. אניה

    תודה רבה על המתכון. אפשר לעשות מראש ולהקפיא את הטארט?

השאר תגובה