ספוליאטלה פקאן

הספוליאטלה, אחד המאפים היותר מרשימים וטעימים שיש, מגיע אלינו היישר מאיטליה. אבל למרות המראה המרשים, הוא דווקא יחסית לא מסובך להכנה ולא דורש המון מרכיבים, הוא רק דורש קצת סבלנות. וכאן הוא בגרסה מדהימה במיוחד במילוי קרם אגוזי פקאן ועיטור אגוזי פקאן מקורמלים.

IMG_1718_2.JPG

חומרים לכ-20 מאפים
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
200 גרם מים (3/4 כוס + כף)
20 גרם סוכר (1 כף)
5 גרם מלח (רבע כפית)

למריחה: 150 גרם חמאה רכה מאוד, כמעט נוזלית

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים עם וו לישה עד שהבצק מתאחד, ייתכן וצריך להוסיף עוד 2-3 כפות מים
  • ממשיכים ללוש עם וו לישה עוד 10-15 דקות – הבצק צריך להיות רך וגמיש
  • ניתן לבדוק את הגמישות של הבצק על ידי לקיחת חתיכה קטנה וניסיון למתוח אותה עד שהיא דקה וכמעט שקופה. אם הבצק נקרע באמצע אז ממשיכים ללוש עוד מספר דקות
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח (לא במקרר) כ-30 דקות
  • מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל אחד לעלה דק מאוד – אנחנו השתמשנו לצורך כך במכונת פסטה וככה מתקבלים עלים דקיקים מאוד
  • מורחים חמאה עם מברשת על העלה הראשון ומגלגלים אותו לגליל, משאירים כ-2 ס"מ בסוף
  • מברישים את העלה השני ומניחים אותו על קצה העלה הראשון וממשיכים בגלגול
  • חוזרים על התהליך עד שמגלגלים את כל העלים
  • עוטפים את הגליל בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה

מלית פקאן
500 גרם חלב
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים בגודל L)
45 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר (חצי כוס)
תמצית וניל לפי הטעם
100 גרם פרלינה פקאן שמכינים בבית או פרלינה רגיל קנוי
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

  • טורפים בקערה את החלמונים עם מעט מן החלב ומוסיפים פנימה את הקורנפלור והסוכר
  • שמים בסיר את יתרת החלב עם הווניל ומביאים לסף רתיחה
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב נמרץ עד להסמכה של הקרם
  • מסירים מהאש ומקפלים פנימה את הפרלינה ואת האגוזים הקצוצים
  • מעבירים לכלי רחב ושטוח ומכסים בניילון נצמד על פני הקרם
  • מקררים כמה שעות לפני השימוש

אגוזי פקאן מקורמלים
100 גרם אגוזי פקאן שבורים גס
2 כפות מים
4 כפות סוכר

  • מערבבים את המים והסוכר ומחממים מעט במיקרוגל עד שהסוכר נמס
  • מערבבים את האגוזים עם סירופ הסוכר שנוצר ומסדרים על מגש עם נייר אפייה
  • קולים בתנור ב-170 מעלות כ-8 דקות. מצננים

הרכבה ואפייה:

  • מוציאים את הבצק מהמקרר ופורסים לרצועות ברוחב 1 וחצי ס"מ
  • משמנים מעט את הידיים ופותחים כל אחד מהעיגולים מהמרכז כלפי חוץ עד שמתקבל עיגול בקוטר 10-12 ס"מ
  • חשוב להיזהר שלא למחוץ את העלים
  • שמים כף קרם פקאנים במרכז העיגול וסוגרים לצורת קונכייה
  • אם רוצים ניתן להוסיף עוד נגיעה של פרלינה פקאן במרכז הקרם
  • אופים ב-170 מעלות 25-30 דקות עד שהמאפים מזהיבים יפה
  • מקשטים במעט אגוזים מקורמלים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם או בטמפרטורת החדר

There are 7 comments

  1. גליה

    הי, האם אפשר להכין מראש עם המילוי ולשמור במקרר עד לאפייה? אם כן, כמה זמן מראש? תודה

  2. לימור

    המאפה נראה ונשמע מהמם. רק לא הבנתי את אופן הפתיחה לפני מילוי. אם יש תמונות להמחשה. אשמח ביותר. תודה

השאר תגובה