שחיתות אירית

לעוגה הזאת אני קורא שחיתות אירית – עוגת שוקולד וגינס עם צבע וטעם שוקולדי עמוק במילוי קרם מסקרפונה וליקר בייליס. קצת זילוף של גנאש שוקולד מריר ונגיעות של תלתלי דולסי ויש לכם את השחיתות האירית המושלמת.

IMG_1740_2.JPG

חומרים לשתי עוגות בגודל 10X18 ס"מ או לתבנית אינגליש קייק אחת

לעוגת שוקולד-גינס:
120 גרם בירה גינס
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גרם אבקת קקאו כהה
200 גרם סוכר
60 גרם שמנת חמוצה
1 ביצה גודל L
מעט תמצית וניל
125 גרם קמח
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה

לקרם מסקרפונה-בייליס:
120 גרם מסקרפונה
3 כפות ליקר בייליס
40 גרם אבקת סוכר

לגנאש שוקולד מריר:
100 גרם שוקולד מריר
120 גרם שמנת מתוקה
20 גרם סירופ גלוקוזה או סירופ תירס או דבש
20 גרם חמאה

  • משמנים שתי תבניות בגודל 10X18 ס"מ או תבנית אינגליש קייק אחת ומחממים את התנור ל-180 מעלות
  • שמים את הבירה והחמאה בסיר קטן ומחממים עד לסף רתיחה, אבל לא מרתיחים
  • מוודאים שכל החמאה נמסה ומסירים מהאש. מעבירים לקערה.
  • מוסיפים פנימה את הסוכר ואבקת הקקאו ומערבבים היטב
  • בקערה נפרדת מערבבים יחד את הביצה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומקפלים אל התערובת
  • מערבבים יחד את הקמח, מלח ואבקת האפייה ומקפלים גם אל התערובת
  • יוצקים את התערובת אל התבניות ואופים כ-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
  • מצננים את העוגות כ-10 דקות ואז מחלצים בעדינות מהתבניות. מניחים בצד להתקרר לטמפרטורת החדר.
  • להקנת הקרם: מקציפים יחד את הגבינה עם הסוכר והליקר עד שמתקבל קרם יציב מאוד
  • חותכים לאורך העוגה חריץ עמוק אבל לא חותכים עד הסוף. מעבירים את הקרם לשקית זילוף וממלאים את העוגות
  • מכינים את הגנאש: בסיר שמים את השמנת וסירופ הגלוקוז ומביאים לסף רתיחה
  • יוצקים על גבי השוקולד ומבלנדרים עם בלנדר מוט
  • מוסיפים פנימה את החמאה ומבלנדרים היטב
  • יוצקים את הגנאש המוכן על גבי העוגה ומעטרים בתלתלים או חתיכות שוקולד דולסי
  • מעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות לפני ההגשה

There are 2 comments

השאר תגובה