שחיתות אירית

לעוגה הזאת אני קורא שחיתות אירית – עוגת שוקולד וגינס עם צבע וטעם שוקולדי עמוק במילוי קרם מסקרפונה וליקר בייליס. קצת זילוף של גנאש שוקולד מריר ונגיעות של תלתלי דולסי ויש לכם את השחיתות האירית המושלמת.

IMG_1740_2.JPG

חומרים לשתי עוגות בגודל 10X18 ס"מ או לתבנית אינגליש קייק אחת

לעוגת שוקולד-גינס:
120 גרם בירה גינס
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גרם אבקת קקאו כהה
200 גרם סוכר
60 גרם שמנת חמוצה
1 ביצה גודל L
מעט תמצית וניל
125 גרם קמח
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה

לקרם מסקרפונה-בייליס:
120 גרם מסקרפונה
3 כפות ליקר בייליס
40 גרם אבקת סוכר

לגנאש שוקולד מריר:
100 גרם שוקולד מריר
120 גרם שמנת מתוקה
20 גרם סירופ גלוקוזה או סירופ תירס או דבש
20 גרם חמאה

  • משמנים שתי תבניות בגודל 10X18 ס"מ או תבנית אינגליש קייק אחת ומחממים את התנור ל-180 מעלות
  • שמים את הבירה והחמאה בסיר קטן ומחממים עד לסף רתיחה, אבל לא מרתיחים
  • מוודאים שכל החמאה נמסה ומסירים מהאש. מעבירים לקערה.
  • מוסיפים פנימה את הסוכר ואבקת הקקאו ומערבבים היטב
  • בקערה נפרדת מערבבים יחד את הביצה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומקפלים אל התערובת
  • מערבבים יחד את הקמח, מלח ואבקת האפייה ומקפלים גם אל התערובת
  • יוצקים את התערובת אל התבניות ואופים כ-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
  • מצננים את העוגות כ-10 דקות ואז מחלצים בעדינות מהתבניות. מניחים בצד להתקרר לטמפרטורת החדר.
  • להקנת הקרם: מקציפים יחד את הגבינה עם הסוכר והליקר עד שמתקבל קרם יציב מאוד
  • חותכים לאורך העוגה חריץ עמוק אבל לא חותכים עד הסוף. מעבירים את הקרם לשקית זילוף וממלאים את העוגות
  • מכינים את הגנאש: בסיר שמים את השמנת וסירופ הגלוקוז ומביאים לסף רתיחה
  • יוצקים על גבי השוקולד ומבלנדרים עם בלנדר מוט
  • מוסיפים פנימה את החמאה ומבלנדרים היטב
  • יוצקים את הגנאש המוכן על גבי העוגה ומעטרים בתלתלים או חתיכות שוקולד דולסי
  • מעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות לפני ההגשה

המרת כמויות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

There are 6 comments

    1. בייקרי 365

      כל בירה כהה תעבוד. אפשר בגדול גם עם בירה בהירה אבל הטעם יהיה קצת אחר. אם לא רוצים בירה אפשר להחליף בקפה, בחלב או במים.

השאר תגובה