העוגיות המהממות הללו שקופות למחצה כמו חלונות צבעוניים מימי הרנסאנס. מסביב עוגייה סופר פריכה ובמרכז נוגטין ממולא בכל טוב. עוגיות פשוטות להכנה שלוקחות את כל הקופה – יש להן גם את הלוק ההורס וגם את הטעם המיוחד…
חומרים לכ-35 עוגיות
לבצק:
400 גרם קמח
1 כף אבקת אפייה
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל
300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למילוי:
75 גרם סירופ גלוקוז או דבש
75 גרם סוכר דמררה
75 גרם חמאה
30 גרם פולי קקאו שבורים
30 גרם פיסטוק גרוס
30 גרם שקדים גרוסים
30 גרם חמוציות מיובשות קצוצות
- בקערת מיקסר שמים את כל החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומעבירים למקרר לשעתיים
- קורצים עוגיות בקוטר 8-10 ס"מ עם קורצן משונן ומתוכן קורצים עיגול בקוטר 5-6 ס"מ
- אוספים את כל הבצק שנותר ומרדדים שוב בין שני ניירות אפייה ומחזירים למקרר כדי להכין סיבוב נוסף של עוגיות
- מסדרים את העוגיות על גבי מגש עם נייר אפייה ושומרים בצד או במקרר (עדיף)
- בסיר קטן שמים את הגלוקוז, הסוכר החום והחמאה ומבשלים עד להמסה מלאה של כל החומרים. רצוי לא להרתיח את התערובת.
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את כל החומרים היבשים של המילוי. מערבבים היטב ומצננים מעט
- יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בשמקל של כ-9-10 גרם כל אחד ומניחים כדור במרכז כל חור של עוגייה
- אופים ב-160 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה
- מצננים לחלוטין ומנתקים בעדינות את העוגיות מהמגש
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר וצורכים תוך 3 ימים
למרות שכתבת שניתן להשתמש או בגלוקוז או בדבש,
האם אמור להיות הבדל (אולי בשקיפות?) במידה ומשתמשים בדבש?
יהיה אולי הבדל קטן בטעם, אבל לא שום דבר מעבר לזה
שלום,
הכנתי את העוגיות ולאחר שהתקררו שמתי אותו בקופסה. כאשר פתחתי את הקופסה ראיתי שהמילוי ברח מהעוגיות. איך אפשר למנוע את זה בפעם הבאה?
אין דרך בטוחה למנוע את זה. זה סוג של קרמל והוא סופח לחות בקלות. צריך כנראה לבשל אותו קצת יותר ממה שבישלת ולשמור את העוגיות בקופסה כמה שיותר אטומה בטמפרטורת החדר (לא במקרר שיש בו הרבה לחות).
אוהבת את הבלוג שלך!
האם אפשר לשלב סוכריות קטנות ( ואיזה)?
כל סוכריות שמתאימות לאפייה יתאימו כאן
הייי דורון, אפשר להחליף פולי קקאו בקפה?? 😊
אפשרי, זה עניין של טעם. אפשר גם בלי.