חלונות צבעוניים

העוגיות המהממות הללו שקופות למחצה כמו חלונות צבעוניים מימי הרנסאנס. מסביב עוגייה סופר פריכה ובמרכז נוגטין ממולא בכל טוב. עוגיות פשוטות להכנה שלוקחות את כל הקופה – יש להן גם את הלוק ההורס וגם את הטעם המיוחד…

IMG_1583_2.JPG

חומרים לכ-35 עוגיות

לבצק:
400 גרם קמח
1 כף אבקת אפייה
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל
300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

למילוי:
75 גרם סירופ גלוקוז או דבש
75 גרם סוכר דמררה
75 גרם חמאה
30 גרם פולי קקאו שבורים
30 גרם פיסטוק גרוס
30 גרם שקדים גרוסים
30 גרם חמוציות מיובשות קצוצות

  • בקערת מיקסר שמים את כל החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומעבירים למקרר לשעתיים
  • קורצים עוגיות בקוטר 8-10 ס"מ עם קורצן משונן ומתוכן קורצים עיגול בקוטר 5-6 ס"מ
  • אוספים את כל הבצק שנותר ומרדדים שוב בין שני ניירות אפייה ומחזירים למקרר כדי להכין סיבוב נוסף של עוגיות
  • מסדרים את העוגיות על גבי מגש עם נייר אפייה ושומרים בצד או במקרר (עדיף)
  • בסיר קטן שמים את הגלוקוז, הסוכר החום והחמאה ומבשלים עד להמסה מלאה של כל החומרים. רצוי לא להרתיח את התערובת.
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את כל החומרים היבשים של המילוי. מערבבים היטב ומצננים מעט
  • יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בשמקל של כ-9-10 גרם כל אחד ומניחים כדור במרכז כל חור של עוגייה
  • אופים ב-160 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה
  • מצננים לחלוטין ומנתקים בעדינות את העוגיות מהמגש
  • שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר וצורכים תוך 3 ימים

 

השאר תגובה