עוגיות תחרה דקיקות-דקיקות שפשוט מתפצפצות בפה ומקבלות אליהן באהבה שלל תבלינים ותוספות שומניות (למשל, פרלינה, מחית פיסטוק, מחית חלבה ועוד) אז תרגישו חופשי להתפרע…
חומרים לכ-30 עוגיות
85 גרם אבקת שקדים
60 גרם חמאה
100 גרם סוכר
10 גרם קמח
קמצוץ מלח
20 גרם חלב
- שמים את החמאה בסיר קטן וממיסים אותה על אש קטנה
- כשהחמאה נמסה מוסיפים פנימה את הקמח, המלח והסוכר ומערבבים היטב
- מוסיפים את השקדים והחלב ומבשלים עוד 1-2 דקות עד שהתערובת מסמיכה
- מסירים מהאש ונותנים לתערובת להצטנן מעט
- מכינים כ-4-5 ניירות אפייה ומניחים על כל נייר 6 כפיות במרווחים של כ6-7- ס"מ אחד מהשני, העוגיות יתפשטו מאוד במהלך האפייה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מחליקים בכל פעם נייר אפייה אחד על מגש אפייה ואופים כ-6-8 דקות עד שהעוגיות מזהיבות
- מוציאים מהתנור ומורידים את נייר האפייה מהתבנית. מצננים היטב.
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר
- לקבלת עוגיות בטעמים שונים, מחליפים עד חצי מכמות החמאה במחית שומנית כמו מחית פיסטוק, חלבה או פרלינה
אם מוסיפים מחיות למיניהן (פרלינה / פיסטוק) באיזה שלב וכמה?
עדכנתי במתכון
תודה רבה 🙏🏻
תודה על מתכון נפלא, ואתר מקסים
האם גם אפשר ממרח נוטלה במקום המחיות למיניהם (כלומר במקום חלק מהחמאה)