עוגיות תחרה דקיקות-דקיקות שפשוט מתפצפצות בפה ומקבלות אליהן באהבה שלל תבלינים ותוספות שומניות (למשל, פרלינה, מחית פיסטוק, מחית חלבה ועוד) אז תרגישו חופשי להתפרע…

IMG_1475_2.JPG

חומרים לכ-30 עוגיות

85 גרם אבקת שקדים
60 גרם חמאה
100 גרם סוכר
10 גרם קמח
קמצוץ מלח
20 גרם חלב

  • שמים את החמאה בסיר קטן וממיסים אותה על אש קטנה
  • כשהחמאה נמסה מוסיפים פנימה את הקמח, המלח והסוכר ומערבבים היטב
  • מוסיפים את השקדים והחלב ומבשלים עוד 1-2 דקות עד שהתערובת מסמיכה
  • מסירים מהאש ונותנים לתערובת להצטנן מעט
  • מכינים כ-4-5 ניירות אפייה ומניחים על כל נייר 6 כפיות במרווחים של כ6-7- ס"מ אחד מהשני, העוגיות יתפשטו מאוד במהלך האפייה
  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • מחליקים בכל פעם נייר אפייה אחד על מגש אפייה ואופים כ-6-8 דקות עד שהעוגיות מזהיבות
  • מוציאים מהתנור ומורידים את נייר האפייה מהתבנית. מצננים היטב.
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר
  • לקבלת עוגיות בטעמים שונים, מחליפים עד חצי מכמות החמאה במחית שומנית כמו מחית פיסטוק, חלבה או פרלינה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. מריה

    אם מוסיפים מחיות למיניהן (פרלינה / פיסטוק) באיזה שלב וכמה?

    1. בייקרי 365

      עדכנתי במתכון

      1. מריה

        תודה רבה 🙏🏻

  2. אוסנת הראל

    תודה על מתכון נפלא, ואתר מקסים
    האם גם אפשר ממרח נוטלה במקום המחיות למיניהם (כלומר במקום חלק מהחמאה)

השאר תגובה