עוגת קלאופטרה

העוגה הזאת שזכתה לשם "עוגת קלאופטרה" היא עוגה עשירה בטירוף ורשימת המצרכים שלה כוללת שמן זית, יין חצי יבש וכמות לא קטנה של ענבים. התוצאה היא עוגה ים תיכונית עם טעם מרוכז ומרקם נפלא. עוגה מושלמת לימי הקיץ החמים…

IMG_1750_3

לקבלת המרקם המושלם, רצוי להשתמש בתבנית עמוקה עם חור בקוטר 25 ס"מ
אם אין תבנית כזאת, אז עדיף לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק

500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית מלח
330 גרם סוכר (כוס ושני שליש)
170 גרם חמאה רכה
80 גרם שמן זית (שליש כוס)
גריגדה מ-2 לימונים
גרידה מתפוז אחד
מעט תמצית וניל
4 ביצים גודל L
450 גרם יין לבן או אדום חצי יבש (2 כוסות פחות 3 כפות)
100 גרם ענבים חצויים ללא גרעינים

לציפוי:
70 גרם חמאה רכה
70 גרם סוכר
100 גרם ענבים חצויים ללא גרעינים

  • מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים ומקמחים קלות את התבנית המיועדת
  • מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד
  • בקערת מיקסר שמים חמאה, סוכר, שמן זית, תמצית וניל וגרידת תפוז ולימון
  • מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה, בהירה ואוורירית
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבלים עד שהן נטמעות בכל פעם
  • מאיטים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את הקמח ואת היין כשמתחילים ומסיימים עם הקמח
  • יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת עד לשני שליש גובה ומפזרים מעל את הענבים
  • מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות
  • בינתיים מערבבים יחד את החמאה והסוכר של הציפוי
  • מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הציפוי המוכן, מפזרים מעל את יתרת הענבים ומחזירים לתנור
  • מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וממשיכים לאפות כ-30-40 דקות עד שקיסם המוכנס במרכז העוגה יוצא יבש

There are 2 comments

השאר תגובה