"לחם" שקדים

עוגיות שקדים סופר פריכות עם לוק הורס ומרשים ויחד עם זאת הן כל כך קלות ופשוטות להכנה ואפילו לא דורשות מיקסר או מעבד מזון. מכינים אותן בכיכר גדולה ואז פורסים ולכן הם זכו אצלנו לשם "לחם" שקדים. שוות וטעימות!

IMG_1488_2.JPG

חומרים לכ-50 עוגיות:
325 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
רבע כפית סודה לשתייה
200 גרם סוכר חום בהיר (1 כוס)
110 גרם חמאה חתוכה לקוביות
80 גרם מים (1/3 כוס)
חצי כפית קינמון (אופציונלי)
85 גרם שקדים פרוסים (1 כוס)

  • מערבבים בקערה יחד את הקמח והסודה לשתייה
  • בסיר קטן שמים את הסוכר, החמאה והמים ומבשלים על אש קטנה רק עד שהחמאה נמסה. לא מביאים את התערובת לרתיחה ולא מבשלים עד שכל הסוכר נמס.
  • מסירים מהאש ומצננים לסביבות טמפרטורת החדר, 25-30 מעלות.
  • שופכים אל הסיר את תערובת הקמח ואת השקדים הפרוסים ומערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  • לוקחים תבנית אינגליש קייק (ואפשר גם תבנית עם צורה מעניינת) ומרפדים אותה בניילון נצמד כך ששולי הניילון גולשים משני הצדדים (ויעזרו להוציא את הבצק מהתבנית לאחר ההקפאה)
  • יוצקים את הבצק אל התבנית ודוחסים לקבלת שכבה אחידה
  • מכסים בניילון נצמד גם מלמעלה ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או למקפיא לשעתיים.
  • מחלצים את הבצק מהתבנית ופורסים אותו לפרוסות ברוחב כ-2-3 מ"מ. מסדרים את העוגיות על גבי מגשים עם נייר אפייה.
  • אופים ב-160 מעלות כ-10 דקות. מוציאים את המגש מהתנור ובאמצעות מרית הופכים את העוגיות אל הצד השני. מחזירים אל התנור ואופים כ-8-10 דקות נוספות.
  • מצננים את העוגיות ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 10 ימים

השאר תגובה