ניחוחות של סתיו ושל חגים כבר נישאים להם באוויר ואין זמן יותר מתאים להתפנק עם קולגהוף אוורירי ורך שפשוט נמס בפה. ולנו יש את המתכון השווה של "קפה קדוש" היישר מירושלים אל המטבח שלכם – קוגלהוף מדהים עם פטל, תפוחים, נגיעה של לימון וסירופ של דבש. אז תפסיקו לבהות במסך וכנסו כבר למטבח…

לבצק:
25 גרם שמרים טריים
225 מ"ל חלב
3 חלמונים
315 גר' קמח
65 גר' סוכר
גרידת לימון מ- 1 לימון
75 גר' חמאה רכה
קורט מלח
100 גר פטל מיובש
120 גרם תפוח מיובש חתוך לקוביות
לציפוי:
60 גרם שקדים פרוסים
15 גרם חמאה
2 כפות סוכר
לסירופ דבש :
80 גרם דבש
40 גרם מים
2 כפות רום
– בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים נוזלים ושמרים ומערבבים מעט
– מעל מוסיפים קמח וסוכר עם גרידת לימון ולשים במהירות בינונית כ-5 דקות.
– מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים 4 דקות עד לספיגה מלאה של החמאה
– מוסיפים את הפטל והתפוחים המיובשים לקערת המיקסר ולשים במהירות נמוכה
– לבסוף מוסיפים את המלח ולשים לדקה נוספת, התערובת שמתקבלת היא תערובת נוזלית מאד.
– מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה ללילה במקרר.
– למחרת בבוקר משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים שקדים, הופכים את התבנית על מנת להוריד את העודף
– לוקחים את הבצק, הופכים אותו על משטח מקומח, יוצרים נקניק ומכניסים לתבנית
– מכסים ומתפיחים כשעה וחצי ולאחר מכן אופים בתנור שחומם ל- 170 מעלות כ- 35-40 דקות.
– מכינים סירופ דבש: בסיר קטן מחממים את הדבש והמים ומביאים לרתיחה, מחכים 2 דקות נוספות, מורידים מהאש ושופכים פנימה את הרום.
– מוציאים את העוגה מהתנור, מחכים 2 דקות הופכים אותה על צלחת ומברישים בסירופ
– מחכים שהעוגה תתקרר ואז מברישים במעט חמאה מומסת ומפזרים מעל סוכר.
מה גודל התבנית?
תבנית קוגלהוף גדולה
עוגה חלום!
מצאתי פטל יבש מעולה אצל במערת הקסמים של חבשוש בלוינסקי
איזה כיף, תודה!
היי
מה אפשר לשים במקום פטל ותפוחו יבש?
1. כלום
2. פירות יבשים אחרים
3. פצפוצי שוקולד
מה המטרה של יצירת הנקניק לפני ההכנסה לתבנית? למה לא פשוט למזוג את התערובת לתבנית?
הבצק הוא לא נוזלי. זה בשביל שתהיה חלוקה שווה של הבצק בתבנית לפני התפיחה
אז לי יצא בצק יחסית נוזלי…
פעם הבאה תנסי עם קצת יותר קמח
איזה תפוחי עץ מיובשים? הקוביות בקינמון או הרגילים (העיגולים)? תודה מראש
הקוביות עדיף