זאת הולכת להיות האהבה החדשה שלכם. פיצה בסגנון דטרויט היא פיצה מלבנית עם בצק אקסטרה עבה קריספי ומקורמל, שמכינים עם לישה קצרה בלבד. הגבינה מוטמעת בתוך הבצק ונותנת עוד מרקם מעניין ומכינים אותה ללא רוטב עגבניות אבל עם המון המון תוספות. תשכחו מכל מה שידעתם על פיצה – זאת רמה אחרת לגמרי של אושר פחממתי מנחם.

00100lPORTRAIT_00100_BURST20190917141632707_COVER.jpg

את הפיצה הזאת צריך להכין בתבנית גבוהה על מנת שהבצק לא יגלוש החוצה בזמן ההתפחה והאפייה. אני השתמשתי בתבניות אלומיניום חד-פעמים בינוניות בגודל 20X30 ס"מ וכמות הבצק מותאמת לגודל התבנית הזאת. אם מכינים יותר מפיצה אחת, רצוי להכין עוד כמות נפרדת של בצק. העבודה עם הבצק קצרה מאוד כך שאפשר להכין כמה פיצות שרוצים בצורה סדרתית.

חומרים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ

400 גרם קמח (2 כוסות ו3/4)
1 כפית מלח
3 גרם שמרים יבשים או 9 גרם שמרים טריים
320 גרם מים (כוס ושליש)
2 כפות שמן זית
שמן זית למתיחת הבצק, לפי הצורך
300 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות בגודל כ-1 ס"מ

  • בקערת מיקסר שמים לפי הסדר את המים, השמרים, המלח והקמח ולשים 30 שניות עם וו לישה במהירות איטית
  • מוסיפים את השמן ולשים עוד דקה במהירות בינונית. הבצק יהיה דביק מאוד.
  • נותנים לבצק לנוח כ-5 דקות ואז לשים עוד דקה במהירות בינונית
  • מורחים מעט שמן על משטח העבודה ומעבירים את הבצק לשם
  • משטחים את הבצק לצורת מלבן עבה ומותחים ומקפלים אותו ארבעה קיפולים, בכל פעם תופסים דופן אחת של המלבן ומקפלים אל הכיוון השני תוך כדי מתיחה. בגמר הקיפול הופכים את הבצק כך שהצד החלק של הבצק כלפי מעלה. מכסים את הבצק בקערה גדולה ונותנים לו לנוח 5 דקות.
  • חוזרים על פעולה הקיפול עוד 3 פעמים עם 5 דקות מנוחה בין קיפול לקיפול. בגמר הקיפולים יתקבל בצק יציב יותר שמצליח לשמור על הצורה שלו.
  • מעבירים לקופסה מלבנית גדולה ומשומנת, מכסים היטב ומעבירים למקרר ל-12-17 שעות

00000IMG_00000_BURST20190917081834060_COVER.jpg

  • חמש שעות לפני אפיית הפיצה, מוציאים את הבצק ומעבירים אותו לתבנית משומנת בגודל המתאים
  • עם אצבעות משומנות משטחים בעדינות את הבצק על מנת שימלא את כל התבנית
  • אם הבצק לא נמתח עד הסוף, מכסים אותו ונותנים לו לנוח כ-20 דקות וחוזרים על פעולת הדחיפה עם האצבעות
  • מפזרים כמחצית מקוביות המוצרלה ומשקיעים אותן בעדינות אל תוך הבצק
  • מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח כארבע שעות
  • כ-20 דקות לפני האפייה, מחממים תנור ל- 260 מעלות ומפזרים על הבצק את התוספות בשכבה אחידה (ראו למטה) ואז את יתרת קוביות הגבינה
  • אופים כ-8 דקות, מסובבים את התבנית ואופים כ-9 דקות נוספות
  • מחליקים את הפיצה בעדינות מתוך התבנית למגש, חותכים לריבועים ואוכלים חם מהתנור

IMG_20190917_093211.jpg

פיצה עגבניות וביצים רכות:
4 עגבניות
1 חבילה ארוגולה או עלי בייבי
4 ביצים
חומץ בלסמי
שמן זית
מלח ופלפל

  • חוצים את העגבניות ומוציאים את הגרעינים. חותכים לקוביות.
  • מערבבים בקערה את העגבניות, עלי הבייבי עם חומץ בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל ומפזרים בשכבה אחידה על גבי הפיצה
  • אופים את הפיצה 8 דקות, שוברים את הביצים ומסדרים אותן מעל, מחזירים לתנור ואופים את 9 הדקות הנוספות

פיצה כרובית מתובלת:
3 עגבניות
1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים
6 שיני שום
רבע כוס חומץ בן יין
2 כפות מיץ לימון
1 כף חרדל
פטרוזיליה קצוצה

  • חוצים את העגבניות ומוציאים את הגרעינים. חותכים לקוביות.
  • מבלנדרים יחד את השום, החומץ, מיץ הלימון והחרדל
  • מערבבים את הרוטב עם הכרובית ומסדרים על גבי הפיצה, מפזרים מעל את קוביות הגבינה
  • אופים את הפיצה לפי ההוראות, בגמר האפייה מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים

00100lPORTRAIT_00100_BURST20190917141508909_COVER.jpg

פיצה מזרח תיכון:
ארטישוק איטלקי חתוך לחתיכות
זיתים שחורים וירוקים מגולענים וחתוכים
גמבה חתוכה לרצועות
עגבניות שרי חצויות לשניים
מעט מיץ לימון
מלח ופלפל

  • מפזרים את כל התוספות על הפיצה, מתבלים במעט מיץ לימון, מלח ופלפל ומפזרים מעל את קוביות הגבינה
  • אופים את הפיצה לפי ההוראות

מקסימום פטריות:
חבילת פטריות חתוכות לרבעים
4 עגבניות
4 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל
מעט שמן כמהין

  • חוצים את העגבניות ומוציאים את הגרעינים. חותכים לקוביות.
  • מפזרים את העגבניות, השום והפטריות על הפיצה ומתבלים במלח ופלפל ובשמן כמהין
  • אופים את הפיצה לפי ההוראות

IMG_20190917_140240.jpg

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. ויטל

    אלוף עולם
    זה נראה מדהים וטעים 😋
    תודה על המתכון וחג שמח 🍯🍏

  2. דוד

    ממה שזכור לי בפיצה בסגנון דטרויט יש שורות של רוטב. בחלק מהמקומות שמים אותו אחרי שיוצא מהתנור ובחלק לפני שיוצא.

    הגבינה בדרך כלל שילוב של מוצרלה ומונטריי גק.

    1. בייקרי 365

      מה שהכי חשוב זה שזה טעים! 🙂

השאר תגובה