פופקורן מתוק

אני זוכר שבתור ילד גדלנו על חטיף פופקורן מתוק שהיינו קונים בקיוסק ונהנים לזלול. היום החטיף הזה כמעט ונעלם והילדים בכלל לא מכירים אותו, אבל בעולם הוא עדיין אחד החטיפים הפופולריים, ובצדק. אז הנה גרסה לפופקורן מתוק וקראנצ'י שמכינים בבית ופשוט לא מפסיקים לנשנש. והבונוס שאפשר להכין אותו במגוון טעמים ויש דוגמה לגרסה חגיגית לראש השנה בטעמי תפוח בדבש.

IMG_1793_2.JPG

פופקורן יכול להתפצפץ בשתי צורות. הצורה הראשונה מכונה "פרפר" מפני שיש לה מעין כנפיים והיא נותנת מרקם רך יותר ונעים יותר לאכילה במיוחד כשהוא טרי. הצורה השנייה נקראה פטרייה, בגלל שהיא נראית, כמו פטרייה (מן הסתם). הצורה הזאת קשיחה ועמידה מעט יותר ובעלת שטח פנים גדול שמתאים לציפוי ולכן אלו שמהצורה הזאת משמשים לרוב להכנת פופקורן מתוק (שהוא פופולרי מאוד בחו"ל ומגיע בשלל צבעים וטעמים).

גרעיני תירס רגילים מקלח תירס יחיד יכולים להיפתח בשתי הצורות, אולם בזכות הנדסה גנטית פתחו קלחי תירס שמפיקים צורה יחידה וכך אלו מהצורה הראשונה מגיעים לקולנוע ואלו מהצורה השנייה מגיעים לתעשיית הפופקורן המתוק. 

בארץ קשה להשיג פופקורן פטרייה, אבל אם אתם אוהבים פופקורן מתוק ונוסעים לחו"ל בקרוב, מציע שתיכנסו שם לסופר ותביאו איתכם חבילה או שתיים של פופקורן פטרייה (אפשר גם להזמין באמזון).

100-150 גרם פופקורן מוכן
חצי כפית מלח
130 גרם סוכר
50 גרם מים
100 גרם גלוקוז
2 גרם סודה לשתייה
25 גרם חמאה
מעט תמצית וניל

  • מכינים את הפופקורן לפי ההוראות ומוסיפים לו את המלח
  • בסיר שמים את הסוכר, הגלוקוז והמים ומבשלים עד לקבלת קרמל בצבע ענברי
  • מוסיפים את החמאה, הסודה לשתייה והווניל ומערבבים היטב
  • מסירים מהאש ויוצקים על גבי הפופקורן בקערה גדולה
  • עובדים במהירות ומערבבים היטב עד שכל הפופקורן מכוסה
  • מסדרים את הפופקורן בשכבה אחידה על גבי מגש עם נייר אפייה ונותנים לו להתקרר היטב
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר

גיוונים:

  • ניתן להחליף את המים במחית פרי לקבלת טעמים וצבעים של פירות
  • ניתן להחליף את הגלוקוז בדבש
  • ניתן להוסיף תמציות טעם או שבבי פירות מיובשים בהקפאה
  • ניתן להוסיף מעט צבע מאכל
  • לגרסה חגיגית של תפוח בדבש, מחליפים את המים במיץ תפוחים ואת הגלוקוז בדבש

השאר תגובה