פאי כוורת

עוגת החג שלנו – פאי תפוחים עסיסיים בצורה מרשימה ויפהפייה של כוורת. תמצאו בפוסט את כל ההסברים איך ליצור את הפאי המהמם הזה. שנה טובה וחג שמח!

IMG_1804_2.JPG

חומרים לפאי בקוטר 22 ס"מ

בצק:
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
6 גרם מלח (כפית מחוקה)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם מים קרים (רבע כוס)
3 גרם חומץ (חצי כפית)

  • שמים את הקמח, מלח והסוכר עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
  • מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ
  • מקררים את הבצק כמה שעות ורצוי ללילה

מלית:
6-7 תפוחים מזנים שונים – גרני סמית, גולדן דלישס ואחרים
100 גרם
3 גרם מלח
2 גרם קינמון
מעט אגוז מוסקט מגורד
12 גרם חומץ תפוחים או מיץ לימון
15 גרם ליקר תפוחים (אופציונלי)
75 גרם קמח
20 גרם חמאה

  • מקלפים ומגלענים את התפוחים וחותכים לקוביות
  • מערבבים יחד את כל החומרים מלבד החמאה ומעבירים לסיר או מחבת רחב
  • מבשלים כ-15 דקות עד שהתפוחים מגירים את הנוזלים ומתרככים מעט. מצננים.

הרכבה ואפייה:
חצי כפית קינמון
חצי כפית אבקת קקאו
כף מים

  • משתמשים בחלק אחד של הבצק לריפוד תבנית של פאי בקוטר 22 ס"מ
  • מערבבים יחד את הקינמון עם אבקת הקקאו והמים
  • חותכים מהחלק השני של הבצק משושים (באמצעות קורצן או שבלונה) ומברישים את הדפנות בתערובת הקינמון והקקאו
  • מסדרים את המשושים עם או בלי חור באמצע על גבי נייר אפייה נקי ומהדקים
  • ממלאים את התבנית במלית התפוחים בשכבה אחידה
  • מניחים מעל את שכבת המשושים ומהדקים היטב את הדפנות
  • מכינים משאריות הבצק דבורה אם רוצים ומניחים אותה על גבי הקלתית
  • מברישים במעט חלבון טרוף עם כף מים
  • אופים ב-200 מעלות כחצי שעה ואז ב-180 מעלות עוד 10-15 דקות
  • אם הבצק משחים מדי מכסים בנייר אלומיניום וממשיכים באפייה

השאר תגובה