עוגת החג שלנו – פאי תפוחים עסיסיים בצורה מרשימה ויפהפייה של כוורת. תמצאו בפוסט את כל ההסברים איך ליצור את הפאי המהמם הזה. שנה טובה וחג שמח!
חומרים לפאי בקוטר 22 ס"מ
בצק:
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
6 גרם מלח (כפית מחוקה)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם מים קרים (רבע כוס)
3 גרם חומץ (חצי כפית)
- שמים את הקמח, מלח והסוכר עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
- מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ
- מקררים את הבצק כמה שעות ורצוי ללילה
מלית:
6-7 תפוחים מזנים שונים – גרני סמית, גולדן דלישס ואחרים
100 גרם סוכר
3 גרם מלח
2 גרם קינמון
מעט אגוז מוסקט מגורד
12 גרם חומץ תפוחים או מיץ לימון
15 גרם ליקר תפוחים (אופציונלי)
75 גרם קמח
20 גרם חמאה
- מקלפים ומגלענים את התפוחים וחותכים לקוביות
- מערבבים יחד את כל החומרים מלבד החמאה ומעבירים לסיר או מחבת רחב
- מבשלים כ-15 דקות עד שהתפוחים מגירים את הנוזלים ומתרככים מעט
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת בתערובת. מצננים.
הרכבה ואפייה:
חצי כפית קינמון
חצי כפית אבקת קקאו
כף מים
- משתמשים בחלק אחד של הבצק לריפוד תבנית של פאי בקוטר 22 ס"מ
- מערבבים יחד את הקינמון עם אבקת הקקאו והמים
- חותכים מהחלק השני של הבצק משושים (באמצעות קורצן או שבלונה) ומברישים את הדפנות בתערובת הקינמון והקקאו
- מסדרים את המשושים עם או בלי חור באמצע על גבי נייר אפייה נקי ומהדקים
- ממלאים את התבנית במלית התפוחים בשכבה אחידה
- מניחים מעל את שכבת המשושים ומהדקים היטב את הדפנות
- מכינים משאריות הבצק דבורה אם רוצים ומניחים אותה על גבי הקלתית
- מברישים במעט חלבון טרוף עם כף מים
- אופים ב-200 מעלות כחצי שעה ואז ב-180 מעלות עוד 10-15 דקות
- אם הבצק משחים מדי מכסים בנייר אלומיניום וממשיכים באפייה
במרכיבי המלית – 100 גרם של מה? סוכר?
כן, סוכר. תיקנתי במתכון. תודה.
המתכון נראה מדהים… רקבמלית לא כתוב מה לעשות עם החמאה.
את החמאה מוסיפים בסוף הבישול. תיקנתי.