עוגת החג שלנו – פאי תפוחים עסיסיים בצורה מרשימה ויפהפייה של כוורת. תמצאו בפוסט את כל ההסברים איך ליצור את הפאי המהמם הזה. שנה טובה וחג שמח!

IMG_1804_2.JPG

חומרים לפאי בקוטר 22 ס"מ

בצק:
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
6 גרם מלח (כפית מחוקה)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם מים קרים (רבע כוס)
3 גרם חומץ (חצי כפית)

  • שמים את הקמח, מלח והסוכר עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
  • מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ
  • מקררים את הבצק כמה שעות ורצוי ללילה

מלית:
6-7 תפוחים מזנים שונים – גרני סמית, גולדן דלישס ואחרים
100 גרם סוכר
3 גרם מלח
2 גרם קינמון
מעט אגוז מוסקט מגורד
12 גרם חומץ תפוחים או מיץ לימון
15 גרם ליקר תפוחים (אופציונלי)
75 גרם קמח
20 גרם חמאה

  • מקלפים ומגלענים את התפוחים וחותכים לקוביות
  • מערבבים יחד את כל החומרים מלבד החמאה ומעבירים לסיר או מחבת רחב
  • מבשלים כ-15 דקות עד שהתפוחים מגירים את הנוזלים ומתרככים מעט
  • מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת בתערובת. מצננים.

הרכבה ואפייה:
חצי כפית קינמון
חצי כפית אבקת קקאו
כף מים

  • משתמשים בחלק אחד של הבצק לריפוד תבנית של פאי בקוטר 22 ס"מ
  • מערבבים יחד את הקינמון עם אבקת הקקאו והמים
  • חותכים מהחלק השני של הבצק משושים (באמצעות קורצן או שבלונה) ומברישים את הדפנות בתערובת הקינמון והקקאו
  • מסדרים את המשושים עם או בלי חור באמצע על גבי נייר אפייה נקי ומהדקים
  • ממלאים את התבנית במלית התפוחים בשכבה אחידה
  • מניחים מעל את שכבת המשושים ומהדקים היטב את הדפנות
  • מכינים משאריות הבצק דבורה אם רוצים ומניחים אותה על גבי הקלתית
  • מברישים במעט חלבון טרוף עם כף מים
  • אופים ב-200 מעלות כחצי שעה ואז ב-180 מעלות עוד 10-15 דקות
  • אם הבצק משחים מדי מכסים בנייר אלומיניום וממשיכים באפייה

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. עמית

    במרכיבי המלית – 100 גרם של מה? סוכר?

    1. בייקרי 365

      כן, סוכר. תיקנתי במתכון. תודה.

  2. איתי

    המתכון נראה מדהים… רקבמלית לא כתוב מה לעשות עם החמאה.

    1. בייקרי 365

      את החמאה מוסיפים בסוף הבישול. תיקנתי.

השאר תגובה