מזג האוויר מתקרר וזה הנשנוש האולטימטיבי לימים הנעימים והחגיגיים האלה. מקלות סבלה פריכים פריכים מצופים שוקולד לבן (או כל שוקולד אחר שאתם אוהבים) ושבבי תות מיובש (או כל מיני תוספות אחרות שתבחרו). מתכון מושלם של חברתי השוקולטיירית האחת והיחידה איקה.
חומרים ל-50-40 יחידות
לבצק סבלה:
250 גרם חמאה
4 גרם מלח
190 גרם אבקת סוכר
65 גרם אבקת שקדים
105 גרם ביצים
125 גרם קמח (1)
365 גרם קמח (2)
לציפוי:
500 גרם שוקולד לבן
100 גרם שבבי תות מיובש (להשיג בחנויות המתמחות)
- שמים בקערת מיקסר את כל החומרים למעט הקמח (2) ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים רק עד שהכל מתאחד ולא רואים יותר את הקמח
- מעבירים למגש ומכסים בניילון נצמד, שומרים במקרר מספר שעות להתייצבות מלאה
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי 7 מ"מ וחותכים לרצועות באורך של 10 ס"מ וברוחב של כחצי ס"מ
- מסדרים את המקלות על נייר אפייה עם מעט מרווחים ומחזירים למקרר לעוד חצי שעה של קירור
- אופים בתנור ב-155 מעלות עד להזהבה. מצננים.
- מטמפררים שוקולד לבן עד ל-28 מעלות ומקפלים פנימה את שבבי התות המיובש
- טובלים שלושה רבעים מכל מקל בתערובת השוקולד ומניחים על מגש עם נייר אפייה עם מרווחים
- נותנים לשוקולד להתגבש, רצוי בחדר מצונן או במקרר במידה וחם בחדר
נהנת מאוד מהמתכונים!!! מה אפשר לשים במקום תותים מיובשים?
פירות מיובשים אחרים (אבל רק כאלה מיובשים בהקפאה שהם קראנצ'יים), שומשום, פייטה ודברים קראנצ'יים אחרים
היי, אפשר להשתמש בבצק פריך רגיל במקום סבלה? מה יהיה ההבדל בתוצאה הסופית בין שני הבצקים?