מאפה גבינות וביצים

הנה מתכון כיפי וזריז לארוחה מושלמת – פאי מבצק עלים קראנצ'י במילוי תערובת גבינות וביצה. עכשיו כל מה שנשאר זה להכין סלט קטן ליד, לפוצץ את החלמון ולזלול…

00100lPORTRAIT_00100_BURST20190924213742500_COVER_3.jpg

חומרים ל-6 מאפים אישיים בקוטר 8-10 ס"מ

1 חבילת בצק עלים מרודד ומוכן לעבודה

למילוי:

1 חבילה גבינה טבורוג או טוב טעם
1 חבילה גבינה בולגרית
100 גרם גבינה קשה מגוררת – מוצרלה או קשקבל או גאודה
מלח ופלפל (בעדינות כי הגבינות כבר מלוחות)
2 כפות קצח (אופציונלי)

6 ביצים

  • מכינים שישה רינגים או תבניות בגודל המתאים (אפשר להכין גם אחד בתבנית גדולה  בקוטר 20-22 ס"מ)
  • חותכים מהבצק רצועות ארוכות בגובה התבניות ומרפדים איתן את הדפנות של כל התבניות. אם רצועה אחת לא מספיקה אז ניתן לחבר כמה רצועות
  • קורצים מהבצק עיגול קטן בכחצי ס"מ מקוטר התבנית ומניחים אותו  בתחתית התבנית ומהדקים היטב לדפנות
  • מערבבים יחד את כל חומרי המילוי מלבד הביצים וממלאים את התחתיות המוכנות עד לחצי גובה
  • אופים ב-180 מעלות כ-25-30 דקות עד שהדפנות זהובות והמלית תפוחה ושחומה. מצננים.
  • ניתן בשלב הזה לשמור את המאפים המוכנים עד יום בחוץ או עד שלושה ימים במקרר
  • לפני ההגשה שוברים בזהירות ביצים מבלי לפוצץ את החלמון ומניחים אחת במרכז כל תבנית
  • אופים ב-180 מעלות כ-8-10 דקות עד שהחלבון עשוי

There is one comment

  1. ניצה

    היי
    לא מצאתי טובורג וטוב טעם. קניתי גבינצ כנען.
    מה המשקל הנדרש לכנען ולבולגרית?

השאר תגובה