הנה מתכון כיפי וזריז לארוחה מושלמת – פאי מבצק עלים קראנצ'י במילוי תערובת גבינות וביצה. עכשיו כל מה שנשאר זה להכין סלט קטן ליד, לפוצץ את החלמון ולזלול…
חומרים ל-6 מאפים אישיים בקוטר 8-10 ס"מ
1 חבילת בצק עלים מרודד ומוכן לעבודה
למילוי:
1 חבילה גבינה טבורוג או טוב טעם
1 חבילה גבינה בולגרית
100 גרם גבינה קשה מגוררת – מוצרלה או קשקבל או גאודה
מלח ופלפל (בעדינות כי הגבינות כבר מלוחות)
2 כפות קצח (אופציונלי)
6 ביצים
- מכינים שישה רינגים או תבניות בגודל המתאים (אפשר להכין גם אחד בתבנית גדולה בקוטר 20-22 ס"מ)
- חותכים מהבצק רצועות ארוכות בגובה התבניות ומרפדים איתן את הדפנות של כל התבניות. אם רצועה אחת לא מספיקה אז ניתן לחבר כמה רצועות
- קורצים מהבצק עיגול קטן בכחצי ס"מ מקוטר התבנית ומניחים אותו בתחתית התבנית ומהדקים היטב לדפנות
- מערבבים יחד את כל חומרי המילוי מלבד הביצים וממלאים את התחתיות המוכנות עד לחצי גובה
- אופים ב-180 מעלות כ-25-30 דקות עד שהדפנות זהובות והמלית תפוחה ושחומה. מצננים.
- ניתן בשלב הזה לשמור את המאפים המוכנים עד יום בחוץ או עד שלושה ימים במקרר
- לפני ההגשה שוברים בזהירות ביצים מבלי לפוצץ את החלמון ומניחים אחת במרכז כל תבנית
- אופים ב-180 מעלות כ-8-10 דקות עד שהחלבון עשוי
היי
לא מצאתי טובורג וטוב טעם. קניתי גבינצ כנען.
מה המשקל הנדרש לכנען ולבולגרית?
250 גרם לכל אחת