נראה לי שכמעט כל מי שתשאלו יגיד לכם כמה שפאי עם פירות טריים הוא קינוח פשוט מושלם. כאן הוא בגרסה קצת יותר מושקעת והרבה יותר שווה. תחתית אקסטרה קראנצ'ית מבצק עלים, שכבה של קרם שקדים, שכבה של קרם פטיסייר והמון פירות טריים מעל. זה פשוט שווה!
חומרים ל-6 מאפים בקוטר 8-10 ס"מ בגובה 4 ס"מ
לתחתיות:
1 חבילה בצק עלים מרודד ומוכן לעבודה
- מכינים שישה רינגים או תבניות בגודל המתאים (אפשר להכין גם אחד בתבנית גדולה בקוטר 20-22 ס"מ)
- חותכים מהבצק רצועות ארוכות בגובה התבניות ומרפדים איתן את הדפנות של כל התבניות. אם רצועה אחת לא מספיקה אז ניתן לחבר כמה רצועות
- קורצים מהבצק עיגול קטן בכחצי ס"מ מקוטר התבנית ומניחים אותו בתחתית התבנית ומהדקים היטב לדפנות
- מחוררים עם מזלג את התחתית ואופים ב-180 מעלות כ-10-15 דקות עד להזהבה קלה
פיננסייר שקדים:
130 גרם סוכר
15 גרם קורנפלור
30 גרם אבקת שקדים
100 גרם ביצים
גרידה מלימון אחד
60 גרם חמאה מומסת חמה
- מערבבים יחד את כל החומרים
- יוצקים אל הקלתיות עד לשליש גובה ואופים ב-180 מעלות כ-10 דקות. מצננים.
קרם פטיסייר:
500 גרם חלב
60 גרם חלמונים (3 ביצים גודל L)
45 גרם קורנפלור
60 גרם סוכר
מעט תמצית וניל
30 גרם חמאה
- בסיר שמים חלב ווניל ומביאים לרתיחה
- בקערה מערבבים מעט חלב קר עם חלמונים, קורנפלור וסוכר
- עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר
- מבשלים כמה דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את החמאה
- מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר לכמה שעות
הרכבה:
- ממלאים קרם פטיסייר עד למילוי כל התחתיות
- מעטרים בפירות טריים חתוכים או שלמים
אין צורך לזגג בדרך כלשהי את הפירות המקשטים? הם לא יראו עייפים ושחורים אחרי שעה/לילה במקרר?
אחרי שעה הם יהיו בסדר, אחרי לילה קצת פחות. אני מעדיף לשים את הפירות סמוך להגשה על פני זיגוג.