הדבר הזה פשוט היסטרי וחוסל אצלנו בזמן שיא. מדובר בפרעצלים קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים ממולאים במיקס של תרד, ארטישוק וגבינות. מפזרים קצת גבינת פרמזן מלמעלה לתוספת של טעם ושל קראנץ' ומקבלים מאפה שמחמם את הפה ואת הלב…

IMG_1837_2.JPG

חומרים ל-12 יחידות בגודל של לחמנייה

לבצק:
500 גרם קמח
7 גרם שמרים יבשים או 21 גרם שמרים טריים
10 גרם מלח
26 גרם חמאה או שמן
250 גרם מים

למילוי:
1 חבילה גבינת שמנת
1/3 מיכל שמנת חמוצה
4-5 לבבות ארטישוק איטלקיים כבושים חתוכים לקוביות (להשיג במעדניות)
1 כוס עלי תרד בייבי קצוצים
2 שיני שום קצוצות
200 גרם גבינה קשה מגוררת כמו מוצרלה, קשקבל או גאודה
מעט מלח ופלפל

לבישול:
ליטר וחצי מים
3 כפות סודה לשתייה

להברשה וציפוי:
1 ביצה
מלח גס
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

  • שמים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק ולשים עם וו לישה במהירות בינונית במשך 10 דקות
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומתפיחים כחצי שעה להכפלת נפח
  • מחלקים את הבצק לכ-12 חלקים שווים בערך במשקל 60-70 גרם כל אחד, מכדררים לכדור ונותנים להם כ-10 דקות מנוחה
  • בינתיים, מערבבים יחד את כל חומרי המילוי
  • מרדדים כל כדור לעלה דק, צר וארוך, מניחים 1-2 כפות מילוי לאורך מרכז העלה ומגלגלים אותו סביב המילוי לקבלת צינור בצק ממולא
  • מהדקים את הקצוות ומקפלים לצורת פרעצל או מגלגלים לצורת שבלול
  • מסדרים על מגש ומתפיחים עוד 30 דקות
  • בינתיים שמים בסיר את המים והסודה לשתייה ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים מעט את האש לקבלת ביעבוע עדין
  • מכניסים כל אחד מהפרעצלים אל המים ומבשלים כ-20-30 שניות מכל צד
  • מסננים היטב מהמים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה
  • מברישים עם ביצה ומפזרים מעל מעט מלח גס וגבינת פרמזן מגוררת
  • אופים ב-200 מעלות 15-20 דקות עד להזהבה יפה

ואפשר גם לוותר על המילוי ולהכין אותם כפרעצלים ריקים עם או בלי ציפוי של גבינת פרמזן:

IMG_1846_2.JPG

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 12 תגובות

  1. עקביות

    נראה מדהים רק לא ברור אם מחלקים את הבצק ל 12 חלקים למה בכותרת המתכון הוא ל 8 יחידות?

    1. בייקרי 365

      טעות הקלדה, בדיוק באתי לתקן את זה. תוקן. תודה!

  2. עדנה טפיירו רון

    נראה מצוין.אגב לסבי היתה מאפיית בייגלה.סבא היה מוסיף למי הבישול סירופ מאלט,הוא מעניק גוון יפהפה וכן מוסיף לקרסט של הבייגלה.אני אפילו מוסיפה 3 גרם אבקת לתת – מאלט לבצק.ממליצה בחום.תודה על עוד מתכון מדהים.

    1. בייקרי 365

      תודה רבה!

  3. חן

    הכנתי ויצא מופלא. תודה על המתכון!

    1. בייקרי 365

      איזה כיף תודה!

  4. דפנה

    יצא מצויין !! בכלל…. גיליתי אותך לא מזמן והצלחתי גם עם האמפנדס ולחם יום כיפור. והפוביטיצה המופלאה. תודה על מתכונים ברורים ומדוייקים. חג שמח

    1. בייקרי 365

      תודה רבה! חג שמח!

  5. עדי

    אני מניחה שכדאי לאכול טרי. כמה זמן אחרי זה יהיה טוב?

    1. בייקרי 365

      3-4 ימים. כדאי לחמם מעט לפני שאוכלים.

    2. עדי

      יצא מושלם ממש. פחות הורגש הארטישוק. יש מצב לתוספת אחרת?

      1. בייקרי 365

        אפשר רק תרד בלי ארטישוק

השאר תגובה