עוגת גבינה קרמית ומטורפת עם סווירל של קרם לימון שנותנת חמיצות מעודנת שמאזנת את הכל ותחתית סוכר חום קראנצ'ית. משמין וטעים!
חומרים לעוגה אחת בקוטר 20-22 ס"מ
שטרויזל שקדים:
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם סוכר חום בהיר
- שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים
- מפזרים את הפירורים על תבנית עם נייר אפייה ואופים ב-170 מעלות כ-15 דקות. מצננים.
תחתית פריכה:
400 גרם שטרויזל (כל הכמות מלמעלה)
60 גרם חמאה מומסת
- מערבבים את השטרויזל עם החמאה המומסת ומסדרים בתחתית ובדפנות של תבנית בקוטר 20-22 ס"מ
- מהדקים היטב ומעבירים למקרר או למקפיא עד לאפייה
קרם לימון:
150 גרם מיץ לימון
50 גרם מים
140 גרם חלמון (6 חלמונים מביצים בגודל L)
90 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
30 גרם חמאת קקאו (אם אין, אפשר להחליף בשוקולד לבן)
- שמים את מיץ הלימון והמים בסיר ומביאים לרתיחה
- בינתיים מערבבים את החלמונים והסוכר
- עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר
- מבשלים על אש נמוכה עד להסמכה משמעותית תוך ערבוב
- מסירים מהאש, מצננים מעט ומערבבים פנימה את חמאת הקקאו והגרידה. מצננים מעט.
מלית גבינה:
400 גרם גבינת שמנת 25% (2 חבילות)
400 גרם גבינת שמנת 5% (2 חבילות)
220 גרם סוכר (1 כוס + 2 כפות)
קמצוץ מלח
220 גרם ביצים (4 ביצים גודל L)
100 גרם שמנת מתוקה (1/3 כוס)
מעט תמצית וניל
130 גרם שוקולד לבן
- מחממים את השמנת, המלח ותמצית הווניל בסיר עד לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות והסוכר לקבלת תערובת אחידה
- מקפלים את השוקולד הלבן אל תערובת הגבינות ולבסוף מקפלים פנימה את הביצים
- עוטפים את התבנית או הרינג היטב מסביב בנייר כסף ומניחים אותה בתוך תבנית רחבה ועמוקה
- יוצקים את תערובת הגבינה אל התבנית, הבלילה אמורה להיות גבוהה יותר מגובה התחתית הפריכה.
- מזלפים באופן חופשי את קרם הלימון מעל ובתוך מלית הגבינה ובאמצעות סכין מערבלים לקבלת מעין שיש של לימון בתוך הגבינה
- יוצקים מים רותחים מסביב עד לחצי גובה של התבנית ומעבירים בזהירות לתנור מחומם ל-150 מעלות
- אופים שעה עד שעה ורבע – השוליים של העוגה (כ-5 ס"מ מהדפנות) אמורים להיות יציבים מאוד והמרכז מעט רוטט
- מוציאים מהתנור, מצננים, עוטפים את העוגה היטב ומעבירים ללילה במקרר.