סוהאן אסאלי

סוהאן אסאלי הוא ממתק פרסי נהדר, מעין קרמל זעפרן מעודן עם המון שקדים ופיסטוקים ומרקם ממכר שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. ההכנה פשוטה וההנאה מובטחת!

IMG_1856_2.JPG

חומרים למגש בגודל 20X30 ס"מ

150 גרם שקדיפ פרוסים
270 גרם סוכר חום כהה
120 גרם חמאה
2 כפות מים רותחים
1/2 כפית זעפרן מושרים ב-2 כפות מים רותחים (נוספים)
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
30 גרם פיסטוקים קצוצים

  • קולים את השקדים בתנור ב-160 מעלות כ-8 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את השקדים בפנים כדי לשמור אותם חמים.
  • מכינים מגד בגודל לפחות 20X30 ס"מ עם נייר אפייה
  • בסיר שמים את החמאה, הסוכר והמים ל-140 מעלות. מסירים מהאש ומוסיפים את הזעפרן המושרה והמלח
  • מערבבים בעדינות לאיחוד החומרים ואז מוסיפים פנימה את הסודה לשתייה והשקדים ונותנים לתערובת להעלות מעט קצף
  • עובדים במהירות שהתערובת לא תתקרר ושופכים אותה על המגש עם נייר אפייה בשכבה אחידה
  • רצוי בשלב הזה לא להשתמש בכלים על מנת ליישר את התערובת כי זה יגרום לשינוי משמעותי במרקם
  • מפזרים בזריזות את הפיסטוקים הקצוצים ומהדקים בעדינות עם הידיים
  • נותנים לתערובת להתקרר כשעה לפני ששוברים לחתיכות
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר

השאר תגובה