דמיינו שברי קרמל דקיקים ופריכים, מתובלים בעדינות בזעפרן ומעוטרים בפיסטוקים ושקדים, המעניקים להם פריכות נוספת. סוהאן עסלי הוא ממתק פרסי נהדר, שמכינים באיראן לקראת ראש השנה. הטעם שלו מעודן, הפריכות ממכרת וההכנה פשוטה.

צילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר, מתוך הספר: בייקרי 365 וחברים

חומרים למגש בגודל 20X30 ס"מ

150 גרם שקדיפ פרוסים
270 גרם סוכר חום כהה
120 גרם חמאה
2 כפות מים רותחים
1/2 כפית זעפרן מושרים ב-2 כפות מים רותחים (נוספים)
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
30 גרם פיסטוקים קצוצים

  • קולים את השקדים בתנור ב-160 מעלות כ-8 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את השקדים בפנים כדי לשמור אותם חמים.
  • מכינים מגד בגודל לפחות 20X30 ס"מ עם נייר אפייה
  • בסיר שמים את החמאה, הסוכר והמים ל-140 מעלות. מסירים מהאש ומוסיפים את הזעפרן המושרה והמלח
  • מערבבים בעדינות לאיחוד החומרים ואז מוסיפים פנימה את הסודה לשתייה והשקדים ונותנים לתערובת להעלות מעט קצף
  • עובדים במהירות שהתערובת לא תתקרר ושופכים אותה על המגש עם נייר אפייה בשכבה אחידה
  • רצוי בשלב הזה לא להשתמש בכלים על מנת ליישר את התערובת כי זה יגרום לשינוי משמעותי במרקם
  • מפזרים בזריזות את הפיסטוקים הקצוצים ומהדקים בעדינות עם הידיים
  • נותנים לתערובת להתקרר כשעה לפני ששוברים לחתיכות
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה