סמבוסק – טייק 2

הסמבוסקים שלנו חוזרים ובגדול. את המתכון המקורי פיתחתי יחד עם אודי ואושר המהממים ועכשיו הם מגיעים במילוי חומוס, תרד וגבינה בולגרית ועם סלט נהדר ומרענן בצד של תרד וכרובית. אפשר לטגן או לאפות אותם והם טעימים וממכרים!

מיני סמבוסק חומוס וחוביזה – חומרים לכ – 30 יחידות קטנות

לבצק
200 גרם קמח ( כוס ו1/3 )
קורט מלח
40 גרם שמן קנולה/זית ( 3 כפות )
120 מ"ל ( חצי כוס ) מים רותחים

למילוי
1 כרישה קצוץ דק
2 כפות שמן זית
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים מופשרים
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
2 כוסות עלי בייבי תרד
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת

  • לבצק: מערבבים בקערה קמח ומלח, מוסיפים את השמן ומערבבים מעט.
  • מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים עד שמקבלים בצק גמיש ונוח לעבודה.
  • עוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח בטמפ' החדר כ-10 דקות.
  • למילוי: מטגנים את הכרישה בשמן זית עד שמזהיב, מוסיפים את גרגירי החומוס והתבלינים ומבשלים 2 דקות.
  • מוסיפים את התרד, מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש. מקררים.
  • קוצצים או טוחנים קלות את המלית ומערבבים פנימה את הגבינה הבולגרית
  • מחממים תנור ל200 מעלות על מצב טורבו.
  • מחלקים את הבצק ל3, מרדדים על משטח מקומח לעובי של 1/4 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
  • מניחים 1 כפית מהמילוי במרכז כל עיגול בצק, מרטיבים מעט את השוליים במים, ומקפלים לחצי. מהדקים את השוליים עם מזלג. ( בשלב זה ניתן להקפיא ואז לאפות/לטגן לפני ההגשה ).
  • מעבירים את הסמבוסק למגש תנור מרופד בנייר אפייה.
  • ניתן גם לטגן בשמן עמוק עד השחמה.

סלט תרד וכרובית מרענן
חצי ראש כרובית
כוס עלי תרד בייבי
100 גרם גבינת גרוייר או אמנטל
שמן זית
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס

  • מגררים את הכרובית לפרוסות דקות בפומפייה גסה או במנדולינה
  • קוצצים מעט את עלי התרד
  • מערבבים הכל יחד ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם
  • ניתן גם לתבל ברוטב קיסר אם רוצים
  • מניחים בצד כ-10 דקות על מנת לתת לטעמים להיספג וללימון לכבוש קלות את הכרובית והתרד
  • מגררים מעל את הגבינה במגררת דקה או מיקרופליין ומגישים

המרת כמויות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

There is one comment

  1. ויטל

    היי דרור
    האם בתמונה זה סמבוסק מטוגן או אפוי ?
    תודה וחג שמח

השאר תגובה