אחד הכיסונים המטוגנים שיותר כיף לאכול – קובה בורגול. עם דופן קצת עבה וקראנצ'ית והרבה מילוי בשר עסיסי כזה. עכשיו גם אתם יכולים לבדוק את כישורי הקיבוב שלכם בבית עם המתכון לקובה בורגול המושלם.

חומרים לכ-20 יחידות
למילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל אחד
2 שיני שום
חצי כפית כמון
חצי כפית בהרט
כפית פפריקה מתוקה
רבע כוס צנוברים קלויים
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית מלח
2 כפות שמן
לבצק:
2 כוסות בורגול דק
חצי כוס סולת
חצי כוס קמח
כפית מלח
1 ביצה
2 כפות שמן
- קוצצים ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף
- מוסיפים אל המחבת את השום, הבשר, הצנוברים, הפטרוזיליה והתבלינים
- ממשיכים לבשל עד שהבשר משנה את צבעו. מצננים.
- משרים את הבורגול בהרבה מים כחצי שעה עד שעה
- מסננים היטב את הבורגול מהמים וסוחטים את המים העודפים
- בקערה מערבבים את הבורגול עם הסולת, הקמח ויתר המרכיבים
- מניחים את התערובת בצד למנוחה של חצי שעה
- מרטיבים את הידיים ולוקחים חתיכה מהבצק. מרדדים בידיים לקבלת עלה דק יחסית.
- מניחים במרכז כף אחת של מילוי וסוגרים בעדינות לצורה של גליל. חשוב לשים לב שהבצק בדפנות לא יהיה עבה מדי.
- סוגרים ומהדקים היטב ומנסים לתת צורת חרוט לשני הקצוות.
- מכינים כך את כל הקובות ומסדרים אותם על מגש עם נייר אפייה.
- מחממים שמן עמוק ל-180 מעלות ומטגנים את הקובות כ-2 דקות מכל צד
- מגישים חם לצד טחינה טובה וסלט ירקות קצוץ
נראה מדהים. אפשר לאפות אותם במקום לטגן ?
לא ניסיתי, אבל נראה לי פחות מתאים באפייה