אחד הכיסונים המטוגנים שיותר כיף לאכול – קובה בורגול. עם דופן קצת עבה וקראנצ'ית והרבה מילוי בשר עסיסי כזה. עכשיו גם אתם יכולים לבדוק את כישורי הקיבוב שלכם בבית עם המתכון לקובה בורגול המושלם.

חומרים לכ-20 יחידות

למילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל אחד
2 שיני שום
חצי כפית כמון
חצי כפית בהרט
כפית פפריקה מתוקה
רבע כוס צנוברים קלויים
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית מלח
2 כפות שמן

לבצק:
2 כוסות בורגול דק
חצי כוס סולת
חצי כוס קמח
כפית מלח
1 ביצה
2 כפות שמן

  • קוצצים ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף
  • מוסיפים אל המחבת את השום, הבשר, הצנוברים, הפטרוזיליה והתבלינים
  • ממשיכים לבשל עד שהבשר משנה את צבעו. מצננים.
  • משרים את הבורגול בהרבה מים כחצי שעה עד שעה
  • מסננים היטב את הבורגול מהמים וסוחטים את המים העודפים
  • בקערה מערבבים את הבורגול עם הסולת, הקמח ויתר המרכיבים
  • מניחים את התערובת בצד למנוחה של חצי שעה
  • מרטיבים את הידיים ולוקחים חתיכה מהבצק. מרדדים בידיים לקבלת עלה דק יחסית.
  • מניחים במרכז כף אחת של מילוי וסוגרים בעדינות לצורה של גליל. חשוב לשים לב שהבצק בדפנות לא יהיה עבה מדי.
  • סוגרים ומהדקים היטב ומנסים לתת צורת חרוט לשני הקצוות.
  • מכינים כך את כל הקובות ומסדרים אותם על מגש עם נייר אפייה.
  • מחממים שמן עמוק ל-180 מעלות ומטגנים את הקובות כ-2 דקות מכל צד
  • מגישים חם לצד טחינה טובה וסלט ירקות קצוץ

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. איילת

    נראה מדהים. אפשר לאפות אותם במקום לטגן ?

    1. בייקרי 365

      לא ניסיתי, אבל נראה לי פחות מתאים באפייה

השאר תגובה