סופגניות מאסטר

הסופגניות של חנוכה הפכו כבר מזמן לכר פורה של יצירות אמנות אקסטרווגנטיות ומוגזמות יותר מכל מאכל חג אחר. אז לא משנה אם אתם אוהבים את הסופגניות שלכם פשוטות או מוגזמות, יש לנו מתכון קל, מדוייק ומנצח בשבילכם – את המתכון לסופגניות המאסטר של אסטלה. כאן הן מעוטרות בזילוף של קרם מסקרפונה אבל תוכלו להתפרע עם הקישוטים והמילויים כיד הדמיון שלכם…

מתכון ל-15 סופגניות

לבצק:
625 גרם קמח לחם (4.5 כוסות)
50 גרם שמרים טריים (1 קוביה או שקית)
250 גרם מים (1 כוס)
62 גרם סוכר (5 כפות)
2.5 גרם מלח (חצי כפית)
63 גרם חלמונים (4 חלמונים)
12 גרם רום (1 כף)
42 גרם חמאה מומסת (3 כפות)

לקרם מסקרפונה וניל:
200 גרם שמנת מתוקה
100 גרם סוכר
1 גרם אבקת וניל
9 גרם ג'לטין
54 גרם מים
705 גרם שמנת מתוקה
153 גרם מסקרפונה

למלית:

  • להשרות את הג'לטין במים ל-10 דקות לפחות.
  • לחמם שמנת, סוכר ואבקת וניל עד המסת הסוכר. להסיר מהאש ולהוסיף ג'לטין
  • להוסיף בקצב איטי שמנת תוך כדי בלינדור.
  • להוסיף מסקרפונה ולבלנדר עד קבלת מרקם חלק.
  • לקרר בזריזות ל- ºc4 על מנת שיהיה ניתן להקציף.
  • להקציף לרמת יוגורט פלוס. לזלף זילוף דקורטיבי על גבי הסופגנייה.

לסופגניות:

  • מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר עם וו לישה ולשים על מהירות נמוכה עד איחוד חומרים.
  • מגבירים מהירות ולשים כ- 10 דקות נוספות.
  • משטחים את הבצק לצורה מלבנית על מגש עם נייר אפייה ומניילנים.
  • מתפיחים 30 דקות במקום סגור, חמים ולח (לדוגמה- בתנור סגור עם קערה של מים רותחים בתחתית).
  • לאחר 30 דקות מורידים את הנפח ע"י שיטוח הבצק, מניילינים וממשיכים תפיחה במקרר כשעה להתייצבות הבצק.
  • מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 ס"מ, קורצים עיגולים בעזרת קורצן חלק בקוטר 5.5 ס"מ ובתוכו קורצים עיגול נוסף בקוטר 3 ס"מ.
  • חותכים ריבועים מניירות אפייה בגודל 10X10 ומניחים כל סופגנייה על ריבוע נייר אפייה.
  • מתפיחים במקום סגור, חמים ולח במשך כ- 45 דקות (עד הגעה לנפח הרצוי).
  • מחממים שמן עמוק ל- c°180.
  • מכניסים את הסופגניות לשמן כך שהם במגע ישיר עם השמן ומשחררים בעדינות את נייר האפייה. מטגנים עד להשחמה בצד אחד, לאחר מכן הופכים את הסופגניות עד להשחמה בצד השני. מוציאים לצינון על נייר סופג.

There are 3 comments

  1. יעל

    הי..נראה מעולה👍
    יש אפשרות לעשות את עם שמרים יבשים?

  2. גולדה

    היי, ניתן להוסיף ממרח פיסטוק כדי להפוך את קרם המסקרפונה למסקרפונה פיסטוק? אם כן כמה ממרח כדאי על מנת שהטעם הפיסטוקי יורגש? והאם באמת יש כאן קרוב לליטר של שמנת מתוקה במתכון? בלנדר כלומר לא להקציף אלא לערבל נניח עם בלנדר מוט? איך מקררים במהירות ל4 מעלות?

    1. בייקרי 365

      1. כן, אפשר להוסיף פיסטוק, בערך 100 גרם מחית
      2. כן, יש קרוב לליטר. הכמויות במתכון יחסית גדולות
      3. לבלנדר עם בלנדר מוט זה מצויין
      4. משתמשים במקפיא בשביל להאיץ את הקירור

השאר תגובה