דונאטס אווריריים בטירוף שנשארים גם טריים לאורך זמן רב לאחר ההכנה בזכות שיטת ההכנה הייחודית והקלה. מכינים אותם עם סיידר או מיץ תפוחים ומצפים בסוכר וקינמון ומקבלים תוצאה פריכה מבחוץ, רכה מבפנים ועסיסית מאוד. ויש גם בונוס – מטגנים את החורים של הדונאטס ומגישים אותם בתור נשנוש אדיר…

חומרים לכ-20 דונאטס + חורים (ושאריות)
בצק סיידר מקדים (הוא שנותן את האווריריות והטריות לאורך זמן):
90 גרם סיידר או מיץ תפוחים טבעי
45 גרם חמאה
50 גרם קמח
- בסיר מביאים את החמאה ומיץ התפוחים לסף רתיחה
- מוסיפים פנימה את הקמח ומבשלים כ1-2 דקות לקבלת בצק אחיד שמתנתק מדפנות הסיר
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה-שעתיים
בצק דונאטס:
250 גרם סיידר או מיץ תפוחים טבעי
250 גרם שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
2 ביצים
1 כף תמצית וניל
650 גרם קמח
4 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
- במעבד מזון או בלנדר שמים את הבצק המקדים המקורר, מיץ תפוחים, שמנת, סוכר, ביצים ווניל ומבלנדרים לקבלת תערובת חלקה ואחידה
- מעבירים לקערה ומקפלים פנימה את הקמח מעורבב עם המלח ואבקת האפייה עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים לעובי 1 ס"מ בין שני ניירות אפייה מקומחים היטב ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים (אפשר להאיץ את התהליך במקפיא)
- קורצים דונאטס בקוטר 8 ס"מ וחורים בקוטר 3 ס"מ ומעבירים למשטח מקומח קלות
- מחממים סיר עם שמן ל-180 מעלות ומטגנים 3-4 דונאטס בכל פעם כדקה עד דקה וחצי מכל צד
- באופן דומה מטגנים גם את החורים
- מעבירים את הדונאטס למגש עם נייר סופג ונותנים להם להתקרר טיפה
- בקערה מערבבים כוס סוכר עם כף קינמון ומצפים את הדונאטס משני הכיוונים
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר ומגישים חמים או פושר
היי, האם אפשר לאפות את הדונאטס?
כן
אפשר נקטר תפוחים במקום הסיידר
כן, אבל אז כדאי אולי להפחית מעט מהסוכר שבמתכון כי הנקטר מכיל תוספת של סוכר והסיידר לא
תודה על המתכון! האם יש חשיבות לסיידר או שאפשר להחליף בכל מיץ מים או חלב?