מחפשים משהו קצת שונה לאכול החג הזה? קבלו מתכון ללביבות תירס וקוקוס מעלפות של האלופים אודי ואושר. הן ממש קלות להכנה וכל כך כיף לזלול אותן. אם בא לכם להשקיע אז מכינים גם סלסה ירוקה ליד ואז הן בכלל מושלמות!

לביבות תירס:
1 וחצי כוסות גרעיני תירס ( טרי או מקופסא מסונן )
2 כוסות קרם קוקוס
3 כפות שמן קנולה/זית
1 ביצה
1 כוס פולנטה תירס ( עדיף אינסטנט )
1/2 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף שטוחה מלח
שמן קנולה/זית לטיגון
סלסה ירוקה:
1 צרור בצל ירוק
1 צרור כוסברה
1 פלפל ירוק חריף
חצי כוס שמן זית
1 כף חומץ
מלח לטעם
להגשה:
שמנת חמוצה
ללביבות: טוחנים בבלנדר/בלנדר מוט את גרעיני התירס, קרם הקוקוס השמן והביצה.
מערבבים בקערה את הפולנטה, קמח, סודה ומלח.
עושים גומחה במרכז ואליה יוצקים את התערובת הנוזלית.
מערבבים עד להגעה למרקם של טחינה נוזלית.
במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
מחממים מחבת עם מעט שמן, יוצקים כף נדיבה מהבלילה ומשטחים לעיגול בקוטר 10 ס"מ. שומרים על רווח בין הלביבות.
הופכים כאשר נוצרות בועיות קטנות בחלק העליון.
לסלסה: טוחנים בבלנדר/מעבד מזון את כל הרכיבים. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.
מגישים את הלביבות יחד עם הסלסה ושמנת חמוצה.