סופגניות אווריריות עם טוויסט מלוח ומעניין – ממלאים אותן בתערובת של כדורי מוצרלה ועגבניות צלויות וכשאוכלים אותן חמות מהשמש מקבלים גם את כל הכיף של מוצרלה נמסה ונמתחת. כי סופגניות לא חייבות להיות מתוקות….

חומרים לכ-20-25 סופגניות
לבצק:
750 גרם קמח (5 כוסות ושליש)
360 גרם חלב (כוס וחצי)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
60 גרם חמאה רכה
100 גרם ביצים (2 ביצים)
9 גרם שמרים יבשים (1 כף) או 27 גרם שמרים טריים (חצי שקית או חצי קוביה)
6 גרם מלח (1 כפית)
למלית:
2 כוסות עגבניות שרי
2 כפות שמן זית
1 כפית אורגנו או בזיליקום יבשים
1/2 כפית פפריקה
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס עגבניות מיובשות לחות קצוצות
1 חבילה כדורי מוצרלה (250 גרם)
לציפוי:
אבקת פרמזן (קונים בסופר, אופציונלי)
- מכינים את המלית: חוצים את עגבניות השרי לשניים ומערבבים עם השמן, המלח והתבלינים
- מסדרים על גבי מגש עם נייר אפייה וצולים בתנור כ-40-45 דקות. מצננים.
- מערבבים את העגבניות הצלויות עם העגבניות המיובשות והמוצרלה. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל חומרי הבצק ולשים עם וו לישה כ-10 דקות
- מעבירים לקערה מקומחת קלות ומתפיחים כ-30-40 דקות בטמפרטורת החדר
- מחלקים את הבצק ל-20-25 כדורים במשקל 50-60 גרם כל אחד
- מרדדים כל כדור לעלה עגול, מניחים כף מהמלית במרכז וסוגרים חזרה לכדור. מהדקים היטב ומכדררים.
- מסדרים את הכדורים הממולאים על גבי מגש עם נייר אפייה ומכסים עם שקית או מגבת גדולה. מניחים לתפוח פעם שנייה כ-30-40 דקות.
- מחממים שמן בסיר עמוק ל-180 מעלות ומטגנים 3-4 סופגניות בכל פעם כ-2-3 דקות מכל צד
- מעבירים לנייר סופג לדקה ואז מצפים באבקת הפרמזן
- מסדרים את הסופגניות על גבי מגש עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ב-180 מעלות ל-10 דקות
- מצננים כ-5 דקות ומגישים