סופגניות אווריריות עם טוויסט מלוח ומעניין – ממלאים אותן בתערובת של כדורי מוצרלה ועגבניות צלויות וכשאוכלים אותן חמות מהשמש מקבלים גם את כל הכיף של מוצרלה נמסה ונמתחת. כי סופגניות לא חייבות להיות מתוקות….

חומרים לכ-20-25 סופגניות

לבצק:
750 גרם קמח (5 כוסות ושליש)
360 גרם חלב (כוס וחצי)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
60 גרם חמאה רכה
100 גרם ביצים (2 ביצים)
9 גרם שמרים יבשים (1 כף) או 27 גרם שמרים טריים (חצי שקית או חצי קוביה)
6 גרם מלח (1 כפית)

למלית:
2 כוסות עגבניות שרי
2 כפות שמן זית
1 כפית אורגנו או בזיליקום יבשים
1/2 כפית פפריקה
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס עגבניות מיובשות לחות קצוצות
1 חבילה כדורי מוצרלה (250 גרם)

לציפוי:
אבקת פרמזן (קונים בסופר, אופציונלי)

  • מכינים את המלית: חוצים את עגבניות השרי לשניים ומערבבים עם השמן, המלח והתבלינים
  • מסדרים על גבי מגש עם נייר אפייה וצולים בתנור כ-40-45 דקות. מצננים.
  • מערבבים את העגבניות הצלויות עם העגבניות המיובשות והמוצרלה. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
  • מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל חומרי הבצק ולשים עם וו לישה כ-10 דקות
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות ומתפיחים כ-30-40 דקות בטמפרטורת החדר
  • מחלקים את הבצק ל-20-25 כדורים במשקל 50-60 גרם כל אחד
  • מרדדים כל כדור לעלה עגול, מניחים כף מהמלית במרכז וסוגרים חזרה לכדור. מהדקים היטב ומכדררים.
  • מסדרים את הכדורים הממולאים על גבי מגש עם נייר אפייה ומכסים עם שקית או מגבת גדולה. מניחים לתפוח פעם שנייה כ-30-40 דקות.
  • מחממים שמן בסיר עמוק ל-180 מעלות ומטגנים 3-4 סופגניות בכל פעם כ-2-3 דקות מכל צד
  • מעבירים לנייר סופג לדקה ואז מצפים באבקת הפרמזן
  • מסדרים את הסופגניות על גבי מגש עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ב-180 מעלות ל-10 דקות
  • מצננים כ-5 דקות ומגישים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה