חוגגים יומולדת 7 מנומר לבייקרי 365 ומתחילים עם כעכים מנומרים. עוגיות עגולות בהשראת עוגיות מסורתיות ממלטה והן פריכות מבחוץ וממולאות מילוי שוקולד-שקדים נימוח שמבצבץ החוצה. יפהפיות וטעימות!

חומרים ל-15-20 עוגיות בינוניות
לבצק:
250 גרם קמח
25 גרם סולת
50 גרם סוכר
40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
75 גרם מים
- בקערת מיקסר שמים קמח, סולת, סוכר וחמאה ומערבלים עד לקבלת מרקם פירורי
- מוסיפים את המים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
- עוטפים את הבצק בניילון ומניחים בצד כחצי שעה
למילוי:
250 גרם סירופ גלוקוז (אפשר להחליף בדבש אם רוצים טעם של דבש בעוגיות)
250 גרם מים
40 גרם סוכר (אם משתמשים בדבש, מורידים את הסוכר)
100 גרם אבקת שקדים
50 גרם סולת
30 גרם אבקת קקאו כהה
- בסיר שמים את סירופ הגלוקוז, הסוכר והמים ומבשלים עד לרתיחה
- מוסיפים פנימה את אבקת השקדים, הסולת והקקאו ומבשלים כ-2 דקות ברתיחה עד להסמכה
- מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. מעבירים לשק זילוף.
הרכבה:
- מרדדים את הבצק לעלה ארוך ודק בעובי כ-2 מ"מ (אפשר לעבוד בחלקים)
- חותכים למלבנים באורך בערך 20 ס"מ על 5 ס"מ ומזלפים במרכז מילוי לכל האורך
- מרטיבים מעט את השוליים, מקפלים את החלק העליון על התחתון ומהדקים לקבלת מלבן ארוך ממולא
- מגלגלים את המלבן לגליל כששולי הבצק הלא ממולאים נמצאים בתחתית, סוגרים את הגליל לטבעת ומהדקים
- עם סכין חדה חורצים 3-4 חריצים בחלק העליון של הטבעת עד שרואים את המילוי
- מסדרים על מגש עם נייר אפייה ואופים 25-30 דקות ב-200 מעלות טורבו
- מצננים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.
היי
האם תוכל להציע אפשרויות נוספות למילויים לכעכים המנומרים
תודה
מלית פרג או מלית אגוזים יעבדו גם נהדר
היי
האם אפשר ריבה ושברי אגוזי מלך
או תמרים ואגוזים
הכל הולך