פיצה פראית

רוצים לקבל פיצות מושלמות ומדוייקות בבית? משתמשים במשטח fast & crust מבית פיינקוק ומקבלים קראסט קראנצ'י ואדיר. ועכשיו במבצע בלעדי לחברי בייקרי 365, רוכשים את המשטח ב-10% הנחה. מזמינים באתר: www.fastandcrust.co.il עם קוד קופון bakeryfc2

את הרעיון לפיצה הלבנה והמדהימה הזאת קיבלתי מבלוג אמריקאי שאני אוהב במיוחד בשם Half Baked Harvest. בצק פיצה דק וקריספי עם קייל, שום, מרווה, פטריות ותערובת גבינות. והתוצאה מ-ו-ש-ל-מ-ת!!!

ויש גם רעיונות לפיצות פשוטות יותר שאפשר להכין לאורחים ולילדים….

00000IMG_00000_BURST20181129210043690_COVER-02 (1).jpeg

חומרים ל-4 פיצות בקוטר 28-30 ס"מ

לבצק פיצה דק:
600 גרם מים (2 וחצי כוסות)
3 גרם שמרים יבשים או 9 גרם שמרים טריים
850 גרם קמח (6 כוסות)
10 גרם מלח (1 כף מחוקה)
20 גרם סוכר (2 כפות)

  • שמים בקערת המיקסר את המים וממיסים לתוכם את השמרים הטריים (אם משתמשים)
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם שמרים יבשים (אם משתמשים), הסוכר והמלח
  • יוצקים את הקמח על גבי המים לתוך קערת המיקסר ולשים כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש
  • מעבירים לקערה מקומחת, מכסים ומניחים לתפיחה במקום חמים כ-30 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • נותנים לבצק ארבעה קיפולים אחד מכל כיוון על גבי עצמו ומניחים שוב בקערה המכוסה לתפיחה נוספת של כ-20 דקות
  • מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומכדררים כל אחד מהם לכדור. מניחים על גבי משטח מקומח ומכסים ונותנים להם לנוח כחצי שעה לפני תחילת הרידוד.

להרכבה:
חבילה גדולה של עלי קייל שטופים
שתי חבילות פטריות חתוכות גס
3-4 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
מעט פלפל ומלח גס
2 כפות קונפיטורת תאנים (אופציונלי)
מעט עלי טימין
מעט עלי מרווה קצוצים
מעט פלפל צ'ילי יבש
1 חבילה גבינת עיזים מפוררת
500 גרם גבינה קשה מגורדת (קשקבל, גאודה)

  • מחממים את התנור ל-275 מעלות (או לחום הכי גבוה שהתנור שלכם יכול להגיע) ומניחים מגש הפוך או אבן שמוט
  • טיפ חשוב: מערבבים יחד את השום, הפטריות ועלי הקייל עם השמן והחומץ הבלסמי לפני שמסדרים אותם על הפיצה. זה תורם רבות לפריכות שלהם ביציאה מהתנור לאחר מכן.
  • מרדדים כל כדור בצק לעלה גדול בערך בקוטר 30 ס"מ ומניחים אותו על גבי ריבוע של נייר אפייה
  • מורחים על הבצק שכבה דקה של קונפיטורת התאנים (אופציונלי)
  • מפזרים מעל מעט עלי טימין ומרווה ומעט פלפל צ'ילי
  • מפזרים מעט פירורים של גבינת עיזים
  • מניחים מעל את עלי הקייל והפטריות בנדיבות
  • מסיימים עם שכבה נדיבה של גבינה מגורדת
  • מעבירים את הפיצה אל התנור על גבי המגש או האבן ואופים כ-8-10 דקות עד שהפיצה מזהיבה יפה והגבינה מבעבעת
  • מוציאים מהתנור, חותכים ומגישים מיד

פיצה ביאנקה (לבנה)
250 גרם שמנת מתוקה
40 גרם גבינת פרמזן מגורדת
מעט מלח ופלפל
תוספות אפשריות: פטריות, ארטישוק, גבינת עיזים, מוצרלה, אנשובי
להגשה: צנוברים, עלי בזיליקום, עלי בייבי

  • מערבבים יחד את השמנת המתוקה עם הפרמזן, המלח והפלפל
  • יוצקים מעל הפיצה שכבה דקה מהרוטב
  • מפזרים מעל איזה תוספות שרוצים ואופים לפי ההסבר שלמעלה
  • כשהפיצה יוצאת מהתנור מפזרם מעל צנוברים ועלים ומגישים מיד

רוטב עגבניות לפיצה:
קופסא של עגבניות תמר משומרות איטלקיות (סן מרצאנו)
כף רסק עגבניות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה
2 שיני שום
כף שמן זית
2 כפות מים
כפית אורגנו או בזיליקום טריים או יבשים

  • טוחנים את כל החומרים בבלנדר מוט ושומרים בקירור עד לשימוש

פיצה מרגריטה

  • אם לא אוהבים, ניתן להשמיט את הקולי הירוק מהבצק של הפיצה לקבלת בצק דק לבן
  • מורחים מעט רוטב עגבניות מהמתכון שלמעלה
  • מפזרים מעט גבינת מוצרלה ותוספות (אם רוצים) ואופים לפי ההוראות שבמתכון

IMG_0969_2

There are 3 comments

  1. חוה

    היי, באילו קמחים אפשר להשתמש? ראיתי בסופר קמח לחם, קמח פיצה… האם הכמויות של השמרים והמים דומות בקמחים אלו??

השאר תגובה