זאת עוגה של אהבה, ולא רק בגלל הצורה הלבבית הנדושה, אלא בגלל כל מה שיש בה. עוגה אפויה עם שילוב מנצח של ריקוטה, אגוזי לוז ושוקולד מריר. מעטרים במעט גנאש קרמלי של שוקולד מריר ומעטרים בשברי אגוזי לוז מקורמלים ומקבלים תוצאה שפשוט אומרת "I love you".

חומרים לעוגה בקוטר 23 ס"מ או עוגת לב ברוחב 23 ס"מ או 8 עוגות אישיות בקוטר 8 ס"מ

300 גרם אגוזי לוז (אפשר קלופים או לא, תלוי בטעם)
35 גרם קמח (3 וחצי כפות) אפשר להחליף בקורנפלור לקבלת עוגה ללא גלוטן
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם שוקולד מריר
מעט תמצית וניל
6 ביצים מופרדות בגודל L
400 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם חמאה
250 גרם סוכר

  • מחממים תנור ל-180 מעלות וקולים את האגוזים כ-10 דקות. מצננים אותם היטב. שומרים כ-50 גרם אגוזים בצד לקישוט.
  • במעבד מזון טוחנים יחד את האגוזים והקמח לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את השקדים והשוקולד המריר ומעבדים לקבלת פירורים אחידים
  • בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. מעבירים את הקצף לקערה נקייה אחרת ושומרים בצד.
  • באותה קערת מיקסר שמים את החמאה כשהיא רכה ואת הסוכר ומקציפים לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים פנימה את החלמונים בהדרגה ומחכים בכל פעם שהם נטמעים בתערובת לפני שמוסיפים עוד
  • מוסיפים פנימה את תערובת האבקות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים את גבינת הריקוטה ותמצית הווניל ומערבבים היטב עד שהגבינה נטמעת בתערובת
  • לבסוף, מקפלים פנימה את קצף החלבונים
  • מכינים רינג או תבנית קפיצית על ידי שימון הדפנות. גוזרים פס של נייר אפייה הגבוה מגובה התבנית בכ-2 ס"מ ומצמידים אותו על הדפנות ומניחים נייר אפייה נוסף בתחתית.
  • ממלאים את התבנית או הרינג בכל התערובת ומיישרים מעט
  • לתבנית גדולה אופים ב-180 מעלות כשעה ולתבניות אישיות אופים כ-40 דקות. מצננים היטב.

לציפוי שוקולד מריר קרמל:
80 גרם סוכר
40 גרם גלוקוז או סירופ תירס או דבש
80 גרם מים פושרים
מעט תמצית וניל
100 גרם שוקולד מריר
40 גרם חמאה

  • בסיר קטן שמים את הסוכר, הגלוקוז והווניל ומבשלים על אש בינונית עד שכל הסוכר נמס והתערובת מתחילה לרתוח
  • ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד לקבלת צבע אדמדם ענברי
  • מוסיפים פנימה את המים, לא נורא אם התערובת מבעבעת או נתפסת (מתקשה) ומחזירים אל האש
  • מביאים שוב לרתיחה ומערבבים עד שכל הסוכר נמס
  • מסירים מהאש ויוצקים על גבי השוקולד, ממתינים כ-2 דקות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים את החמאה פנימה בהדרגה ומערבבים עד שכולה נטמעת בתערובת ומקבלים גנאש חלק ומבריק

קישוט:

  • מפדרים את העוגה במעט אבקת סוכר ומצפים חלק ממנה בגנאש השוקולד
  • קוצצים את אגוזי הלוז הקלויים ששמרנו בצד ומעטרים איתם את העוגה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. אסנת

    הי, בשורה האחרונה לפני הקישוט לא ברור מה מוסיפים פנימה בהדרגה, את החמאה?

    (החמאה בציפוי לא מופיעה בהכנת הציפוי)

    תודה

    1. בייקרי 365

      כן, החמאה. תיקנתי גם במתכון. תודה!

  2. mr

    אפשר להשתמש בתבנית לב מנייר ולא ממתכת?

השאר תגובה