דווקא אזני ההמן המקוריות שהיו מכינים מבצק שמרים הן האידיאליות ביותר להכנה עם ילדים. הבצק יוצא רך וגמיש ונוח ממש לעבודה והילדים יכולים לרדד, לקרוץ, למלא ולסגור לגמרי בעצמם. את אזני ההמן שבתמונה הכנתי עם הילדים בגן של הבן שלי. לא להיבהל מהשמרים כאן, הם רק חומרי טעם, הבצק לא תופח בצורה משמעותית והוא עדיין יוצא פריך וכיפי.

חומרים לכ-40 אזני המן

560 גרם קמח (4 כוסות)
20 גרם שמרים טריים (2 כפות) או 7 גרם שמרים יבשים
300 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
120 גרם חלב (חצי כוס)
2 ביצים בגודל L
כפית מלח

למילוי: ממרח שוקולד אהוב או ממרח אחר

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה כ-5-6 דקות במהירות בינונית
  • מתקבל בצק אחיד ומעט דביק שנדבק לדפנות הקערה
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומגלגלים אותו לכדור
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית ומעבירים למקרר לשעה עד שעתיים (ואפשר גם ללילה)
  • מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ וממלאים בכפית של ממרח
  • סוגרים למשולש בצורה של אוזן המן ומסדרים על גבי מגש עם נייר אפייה
  • מכסים במגבת או שקית גדולה ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר כ-45 דקות. אזני ההמן לא יתפחו הרבה.
  • מברישים את אזני ההמן בביצה טרופה מעורבבת עם כף מים
  • מחממים תנור ל-180 מעלות טורבות ואופים כ-20 דקות עד להזהבה. מצננים וזוללים.
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה