טארט שקדים בקרמל

בימים טרופים אלו חייבים לשמור על המוראל גבוה. רובנו בבית והילדים מטפסים כבר על הקירות, אבל הנה מתכון פשוט וקל שימתיק לכולם את היום. טארט שקדים בקרמל מושלם שמכינים בדקות ללא צורך בהכנה מוקדמת של קרמל או בהכנות מקדימות אחרות.

חומרים לטארט בקוטר 22-24 ס"מ

לבצק:
140 גרם קמח (1 כוס)
1 כף סוכר
1/4 כפית מלח
110 גרם חמאה
1 כף מים
מעט תמצית וניל

  • שמים את החמאה והקמח בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את הסוכר, המים והווניל וממשיכים לערבב רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרפדים תבנית של טארט בצורה שווה ואחידה ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות ואפשר ללילה
  • אופים ב-180 מעלות כ-20-30 דקות עד להזהבה, מצננים

למילוי:
175 גרם שמנת מתוקה (3/4 כוס)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
1 כפית ליקר שקדים או ליקר אחר
140 גרם שקדים פרוסים או מקלות שקדים (כוס וחצי)

  • שמים את כל חומרי המילוי מלבד השקדים בסיר קטן ומביאים לרתיחה
  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השקדים. נותנים למילוי לעמוד כ-10 דקות.
  • יוצקים את התערובת לקלתית ואופים ב-200 מעלות כ-30 דקות עד לקרמול מלא של השקדים
  • רצוי להעביר סכין בשולי התבנית על מנת להפריד את הטארט מהדפנות כשהוא עדיין חם, בערך 15 דקות אחרי שיצא מהתנור
  • מצננים לחלוטין ופורסים לפרוסות דקות. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
  • אנחנו ממליצים לאכול את פרוסות העוגה האלה עם היד כמו עוגיות ולא לנסות לחתוך את הקרמל עם כפית….

השאר תגובה