סגורים כל היום בבית ומנשנשים ביסקוויטים קנויים בטעם וניל ושוקו, שאלו הילדים למה אי אפשר להכין ביסקוויט שיהיה בשני הטעמים יחד. מיד נזכרתי בעוגיות הילדות האלה והכנתי עם הילדים עוגיות חמאה בצורת שחמט בשני טעמים והילדים פשוט מתים עליהן.

חומרים לכ- 40 עוגיות

בצק לבן:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם אבקת סוכר
220 גרם קמח
1 ביצה בינונית
מעט תמצית וניל

בצק חום:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם אבקת סוכר
190 גרם קמח
30 גרם אבקת קקאו
1 ביצה בינונית

  • מכינים בצק לבן: בקערת מיקסר שמים את החמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות עם הקמח ומערבלים עם וו גיטרה רק עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים עד שהיא מתערבבת בתוך הפירורים
  • טורפים את הביצה עם תמצית הווניל ומוסיפים פנימה, מערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד
  • מוציאים את הבצק ומחלקים לשליש (כ-150 גרם) ושני שליש (כ-300 גרם)
  • את החלק הגדול מותחים למלבן עבה בעובי כ-2 ס"מ, רוחב של 4 ס"מ ואורך של כ-30-35 ס"מ
  • את החלק הדק מרדדים בין שני ניירות אפייה לריבוע בעובי כ-3 מ"מ בגודל 18X18 ס"מ
  • חוזרים על כל הפעולות עבור הבצק החום כאשר הפעם משמיטים את תמצית הווניל ומוסיפים את אבקת הקקאו אל הקמח
  • מעבירים את כל הבצקים אל המקפיא לכחצי שעה או למקרר לכמה שעות
  • חוצים את שני המלבנים העבים, השחור והלבן, לאורך לקבלת שני פסים ארוכים. מצמידים שני פסים אחד אל השני ועליהם שני פסים נוספים אחד אל השני כך שמתקבלת צורה של שחמט. מהדקים היטב מבלי לפגוע בצורה הריבועית.
  • חוצים את המלבן שקיבלנו לשניים ועוטפים כל חצי בריבוע בצק מרודד, אחד בלבן ואחד בחום
  • מהדקים היטב מבלי לפגוע בצורה של הריבוע ומעבירים למקפיא לכ-10 דקות לפחות
  • באמצעות סכין חדה פורסים את הבצק לפרוסות ברוחב כ-3 מ"מ ומסדרים אותן על מגש עם נייר אפייה
  • אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. מצננים.
  • שומרים בטמפרטורת החדר עד שבוע (ובמקרה שלנו מוצאים מקום להחביא היטב כדי שהילדים שקמים מוקדם בבוקר לא יחסלו את הכל בבת אחת…)

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה