אחרי חיפושים ארוכים והמון ניסויים מצאתי את המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ'יפס מדוייקות. הן בדיוק בגודל הנכון, במתיקות הנכונה ובמרקם המדוייק עם איזון מושלם בין קריספיות לנימוחות שכל עוגיית שוקולד צ'יפס צריכה. הן קלות להכנה ואם עוקבים בדיוק אחרי ההוראות מקבלים את העוגייה המושלמת והמדוייקת.

חומרים לכ-40 עוגיות
290 גרם חמאה
200 גרם סוכר לבן (1 כוס)
200 גרם סוכר חום בהיר (1 כוס)
5 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
5 גרם מלח (1 כפית)
מעט תמצית וניל
100 גרם ביצים (2 ביצים גודל M)
400 גרם קמח (2 וחצי כוסות ועוד 5 כפות)
440 גרם שוקולד צ'יפס מריר/חלב/לבן או ערבוב שלהם (2 כוסות)
- החמאה צריכה להיות רכה מאוד ולכן רצוי להוציא אותה כמה שעות לפני מהמקרר. אם שוכחים אז אפשר לרכך אותה בפולסים של 10-20 שניות בעוצמה בינונית במיקרוגל אבל להיזהר לא להמיס את החמאה יותר מדי.
- שמים את החמאה והסוכרים במיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שהתערובת מתאחדת ונהיית קרמית. התהליך לוקח בערך 2 דקות, רצוי לא לערבב מעבר לכך.
- מוסיפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית. אם צריך מגרדים מעט את דפנות הקערה.
- מוסיפים פנימה את האבקות (קמח, מלח ואבקת אפייה) ואת פצפוצי השוקולד ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד ופיזור אחיד של הצ'יפס
- מכינים מגש עם נייר אפייה וקורצים מייד מהבצק עיגולים במשקל כ-40 גרם כל אחד ומסדרים אותם בצפיפות על המגש. אני השתמשתי לצורך כך בכף גלידה קטנה שעשתה את העבודה במהירות וביעילות.

- מעבירים את המגש למקרר למשך כ2-4 שעות (אפשר גם ללילה, אבל זה הזמן האופטימלי)
- מוציאים את הכדורים מהמקרר ומסדרים אותם מרווחים על גבי מגשים עם נייר אפייה, כ-16 על מגש תנור ביתי.
- משאירים את העוגיות בחוץ בטמפרטורת החדר כשעה לפני האפייה ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות עם טורבו.
- אופים 11 דקות עד שהעוגיות משתטחות, מזהיבות מעט אבל לא משחימות יותר מדי ועדיין רכות למגע. רצוי לאפות מגש אחד בכל פעם לקבלת אפייה אחידה.
- מצננים את העוגיות לחלוטין ומתחילים לזלול. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.
כמה זה מאה גרם ביצים בבקשה? בערך …. נראות נפלא אשמח להכין
שתי ביצים גודל M.
אם הביצים בגודל L אז אפשר לשים ביצה ועוד שני חלמונים
נראות מעולה!! אפשרי להקפיא אותן אחרי שגלגלתי לעיגולים? ואז ישר לאפות ?
אפשר להקפיא. עדיין צריך להוציא מהמקרר לשעה שעתיים לפני שאופים.
מה הסיבה שמקררים ואז משאירים בטמפרטורת החדר שעה?
המנוחה במקרר עוזרת להתפתחות והתייצבות של הגלוטן. מצד שני אם נאפה ישר מהמקרר העוגיות יצאו כדוריות ולא שטוחות. לכן צריך להחזיר לטמפרטורת החדר לפני האפייה.
אפשר להכין אותם עם קמח תמי ( קמח ללא גלוטן ) ?
תודה
לא ניסיתי, אבל שווה לנסות
תודה רבה
היי האם אפשר לעשות את המתכון בחצי כמות?
כן
היי אפשר להקפיא אחרי אפייה?
תודה רבה
בגדול אפשרי, אבל עדיף להקפיא לפני אפייה
המתכונים שלך סוףףףף!!
עושה המוןןן , האם אפשר במקום חמאה לשים מחמאה או בלובנד או משהו אחר מה דעתך?
לא ניסיתי, אבל אמור לעבוד. באותה כמות.
היי התכוונת ל10 גרם אבקת אפייה? כי 2 כפיות זה 10 גרם
תודה!
כן – 10 גרם
אפשר להשתמש בסוכר חום כהה ? במקום חום בהיר
כן
מה ההמרה עם החמאה עם אני מעוניינת להכין אותן עם חמאה חומה במקום רגילה?
אותה כמות, פשוט הופכים קודם את החמאה לחמאה חומה, מצננים אותה ואז שוקלים מחדש.
היי, היה נחמד אם היית משנה את מה שכתוב באבקת אפיה כי אני לא קראתי את התגובות ושמתי רק 5 גרם במקום 10.
בנוסף יצאו לי מכל המתכון רק 30 עוגיות בערך ולא 60 כמו שכתוב. הגיוני?
לגבי אבקת האפייה – תיקנתי, אבל זה לא אמור להיות דרמטי.
לגבי כמות העוגיות זה תלוי בגודל שלהן. אם מכינים עוגיות בגודל בערך 30-40 גרם אז אמורות לצאת בין 40 ל-60 עוגיות
עשיתי ויצאו מושלמות !!! לגמרי המתכון הכי מנצח לעוגיות שוקולד צ׳יפס❣️
תודה!
Is English an option on this web site?
Not for now, sorry…
היי,
אפשר להקפיא את כל הבלילה ואחרי הקפאה להפריד לכדורים ולאפות?
בגדול זה אפשרי אבל זה קצת יותר קשה ככה. עדיף להקפיא בכדורים אם ניתן
שנים אני מחפשת מתכון שיגרום לעוגיות לצאת ככה! קראנצ׳יות מצד אחד ורכות ונימוחות מצד שני.. יצא מושלם!! תודה רבה
איזה כיף תודה!!
לחצי כמות לשים כפית אבקת אפייה או 2 כפיות?
צריך לשנות דבר כלשהו לחצי כמות?
לחצי כמות כפית אחת של אבקת אפייה. לא צריך לשנות כלום במתכון.
בכמה ניתן להפחית מכמות הסוכר מבלי לשנות הרבה את מרקם העוגיות?
עד חצי