לחם קופים

מה יותר מתאים בתור מאפה השמרים האחרון שאוכלים לפני פסח מאשר כדורי בצק בריוש חמאתיים ואווריריים מצופים בעוד קצת חמאה וסוכר שמתקרמל בזמן האפייה? ואם לא התגריתם מספיק מהתיאור והמתכון, בוודאי תשמחו לדעת שהמתכון ממש קל להכנה והוא גם מתאים מאוד להכנה עם הילדים…

חומרים לתבנית קוגלהוף גדולה
750 גרם קמח לחם
20 גרם מלח
115 גרם סוכר
50 גרם חלב
20 גרם שמנת
400 גרם ביצים
30 גרם שמרים טריים או
10 גרם שמרים יבשים
335 גרם חמאה קרה
מעט תמצית וניל

לציפוי:
100 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר
2 כפות קינמון

  • טיפ 1: בגלל שהבצק מתחמם בזמן הלישה הארוכה, רצוי מאוד להתחיל עם חומרים קרים – קמח, חלב, ביצים, חמאה. כמו כן, רצוי להשתמש בקמח לחם איכותי שיש בו אחוז גבוה של גלוטן.
  • שמים את כל החומרים מלבד החמאה והסוכר בקערת מיקסר ולשים עד שמתאחד
    ממשיכים ללוש עוד כחמש דקות וכאשר הגלוטן מתחיל להתפתח מוסיפים בהדרגה את הסוכר, כל פעם קצת ולשים כחצי דקה בין לבין.
  • לאחר שהוספנו את כל הסוכר ממשיכים ללוש עוד 3-4 דקות לפיתוח רשת הגלוטן
  • מוסיפים את החמאה בהדרגה, כל פעם קצת ובחתיכות קטנות. אחרי שהוספנו כמה חתיכות חמאה מחכים שהם ייטמעו בבצק לפני שמוסיפים עוד. ממשיכים כך עד שמוסיפים את כל החמאה ולאחר מכן ממשיכים ללוש עד שמתקבלת רשת גלוטן חזקה מאוד.
  • ניתן לבדוק את ההתפתחות של הגלוטן על ידי נטילה של חתיכה קטנה מהבצק ולנסות למתוח אותה ורואים אם מצליחים להגיע למתיחה דקה ביותר כמעט שקופה.
  • מעבירים את הבצק למשטח משומן ומגלגלים אותו בעדינות לכדור. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
  • טיפ 2: לקבלת טעם מיטבי של תסיסת השמרים, רצוי לתת לבצק מנוחה ארוכה במקרר של 12-24 שעות לפני שממשיכים, אבל גם ניתן להמשיך מיד.
  • משמנים היטב את התבנית בחמאה מומסת ומפזרים מעל מעט סוכר לכיסוי כל התבנית. מנערים החוצה את כל הסוכר העודף.
  • מחלקים את הבצק לכדורים במשקל כ-30-40 גרם כל אחד. טובלים כל כדור לציפוי בחמאה מומסת ולאחר מכן מגלגלים בסוכר מעורבב עם קינמון.
  • מסדרים את כל הכדורים בשכבות בתוך התבנית, מכסים עם שקית גדולה ומתפיחים במקום חמים כשעתיים.
  • אופים ב-165 מעלות כ-30 עד 40 דקות. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
  • מגישים על צלחת גדולה ונותנים לאורחים לתלוש לעצמם חתיכות קטנות של אושר. את מה שנשאר (ולא יישאר) שומרים בקופסה או שקית אטומים בטמפרטורת החדר.

המרת כמויות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

There are 4 comments

  1. רן אלימלך

    דרור שלום,
    לא כתוב איזה שמנת,
    מתוקה או חמוצה?
    רן

  2. שרון

    אפשר לקבור בכל כדור בצק חתיכת שוקולד מריר? או אולי שוקולד שונה בכל כדור?

השאר תגובה