מתכון אורח: דובוש פיסטוקים ושוקולד לבן

מתכון האורח שלנו השבוע הוא שיתוף פעולה הורס עם האחת והיחידה קרן קדוש מקפה קדוש בירושלים. אז אולי אתם לא יכולים להגיע אליה לקפה, אבל אתם עדיין יכולים להכין את המתכונים הטעימים והמשגעים שלה בבית. ובמיוחד בשבילכם רקחנו עוגת דובוש פיסטוקים ושוקולד לבן מדהימה, פשוטה ומהירה להכנה והיא אפילו כשרה לפסח. זאת הולכת להיות העוגה שלכם בחג הקרוב!

חומרים לעוגה עגולה בקוטר 18-20 ס"מ

טורט פיסטוקים:
6 ביצים מופרדות
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
40 גרם ( 1/3 כוס פחות כפית) קמח או קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
80 גרם (1 כוס פחות שתי כפות) פיסטוקים קלויים טחונים לאבקה
35 גרם חמאה מומסת

לגנאש פיסטוק מוקצף:
3 מיכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד לבן קצוץ
60 גרם מחית פיסטוק
מעט צבע מאכל ירוק (אופציונלי)

  • מכינים את הגנאש: מביאים שמנת מתוקה לרתיחה בסיר. יוצקים על השוקולד והמחית ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את צבע המאכל אם משתמשים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר למשך הלילה.
  • מכינים טורט פיסטוקים: מחממים תנור ל־180 מעלות במצב טורבו ומרפדים 3 תבניות תנור בגודל 30×40 ס"מ (אפשר חד-פעמיות) בנייר אפייה.
  • מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות אבקת הסוכר לקצף יציב אך לא יבש.
  • מקציפים את החלמונים בקערת מיקסר נקייה עם יתרת אבקת הסוכר כ־3 דקות לתערובת בהירה ותפוחה. מקפלים את קצף החלבונים לקציפת החלמונים.
  • מוסיפים קמח, אבקת פיסטוקים וחמאה מומסת ומקפלים לתערובת אחידה. נותנים לתערובת לנוח 5 דקות כדי שתתייצב לפני שמתחילים למרוח אותה.
  • מורחים את התערובת בתבניות בעזרת מרית לשכבה בעובי 1/2 ס"מ.
  • אופים 7 דקות עד שהחלק העליון מתייבש והעוגה קפיצית למגע. מצננים.
  • מסירים בעדינות את נייר האפייה מהעוגות וקורצים מהן עיגולים בקוטר 18-20 ס"מ, יש צורך בחמש דיסקיות. את השאריות ניתן לשמור עד חודש בהקפאה ולהשתמש בהן לשלל קינוחים אחרים.
  • מקציפים את תערובת השוקולד הקרה כ־3 דקות במהירות בינונית לקרם יציב (יש להיזהר מהקצפת יתר).
  • מניחים דיסקית טורט על צלחת הגשה, מורחים עליה רבע מכמות הקרם ומניחים דיסקית נוספת של טורט מעל. ממשיכים כך עד שמסיימים בשכבת טורט (סה"כ 5 שכבות טורט ו־4 שכבות קרם). מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה להתייצבות. ניתן אם רוצים גם להרכיב בתוך רינג בקוטר מתאים עם שקף מסביב.
  • מקשטים בשברי פיסטוקים ומעט אבקת סוכר ומגישים את העוגה קרה. שומרים במקרר 3-4 ימים.

המרת כמויות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

There are 2 comments

  1. Sapir Graber

    באת לי בול כשאני מחפשת מתכון לטורט! אפשר לאפות שכבה עבה יותר בתבנית אחת לטורט יותר גבוה? תודה מראש.. ובכלל

השאר תגובה