עוגת ריקוטה אפויה

תתפלאו אולי לקרוא, אבל יש עוגת ריקוטה מדהימה שפשוט דורשת קמח מצות בשביל להגיע אל המרקם המושלם שלה ולכן היא מתאימה בול לפסח. בניגוד לכל שאר המתכונים, כאן מדובר בעוגה שאפשר להתאים אותה להכנה גם לא בפסח ולא להיפך…

חומרים לעוגה בקוטר 18-20 ס"מ

400 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינת שמנת 16%
100 גרם סוכר (חצי כוס)
1 ביצה
2 כפות קמח מצות או פירורי לחם
גרידה מלימון אחד
1 כף מיץ לימון
מעט תמצית וניל
קמצוץ מלח

לקימוח:
20 גרם חמאה מומסת
מעט קמח מצות או פירורי לחם

לציפוי:
1 מיכל שמנת חמוצה
2 כפות סוכר

  • במעבד מזון מבלנדרים יחד את הגבינות והסוכר (אפשר לטרוף נמרצות עם מטרפה)
  • מוסיפים פנימה את הביצה ומערבבים עד שהיא נטמעת
  • מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים היטב
  • משמנים תחתית ודפנות של רינג או תבנית בקוטר 18-20 ס"מ עם מעט חמאה מומסת ומפדרים בקמח מצות. מנערים על מנת להיפטר מהעודפים.
  • יוצקים פנימה את הבלילה המוכנה
  • אופים ב-170 מעלות כ-50-60 דקות עד שהעוגה זהובה מלמעלה ומעט רוטטת במרכז
  • מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים. העוגה צונחת מעט וזה בסדר.
  • מערבבים יחד את השמנת החמוצה והסוכר ומורחים בשכבה אחידה במרכז העוגה
  • מעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות ומגישים אותה קרה

המרת כמויות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה