עוגיות אוריאו סטייל עם מילוי מושלם של שוקולד לבן מקורמל. עוגיות כהות וקראנצ'יות, ממולאות בכמות המילוי שאתם אוהבים כך שגם הגדולים וגם הקטנים מתעלפים עליהם. אצלנו הן חוסלו בשניות. המתכון מבוסס על מתכון של תומס קלר ממאפיית בושון בניו יורק שניסה לשחזר את ההצלחה של העוגיות התעשייתיות האהובות כל כך…

חומרים לכ-20-25 עוגיות:
240 גרם קמח (כוס וחצי ועוד 3 כפות)
150 גרם סוכר (3/4 כוס סוכר)
90 גרם אבקת קקאו (3/4 כוס)
2 גרם אבקת אפייה (חצי כפית)
כפית וחצי מלח
210 גרם חמאה

למילוי:
120 גרם שמנת מתוקה
220 גרם שוקולד לבן מקורמל (או שוקולד לבן רגיל)

  • מכינים קודם את המילוי: מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, יוצקים על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ושומרים בטמפרטורת החדר 6 שעות לפחות.
  • מכינים את העוגיות: בקערת מיקסר שמים את החמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות, קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את המלח והסוכר וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצד אחיד
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה לפחות
  • קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ ומסדרים על גבי מגש עם נייר אפייה
  • אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. מצננים.
  • מעבירים את המילוי לשקית זילוף, הופכים כמחצית מהעוגיות ומזלפים על העוגיות ההפוכות מעט מהקרם, מניחים מעל עוגייה נוספת ומהדקים בעדינות עד שהמילוי מגיע לשוליים
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. שרה

    העוגיה יצאה טעימה בטירוף!
    איזה כיף לקבל מתכון מפנק כל כך.
    רק הגנאש יצא לי רך מידי😞
    קרמלתי את השוקולד הלבן בתנור יכול להיות שבגלל זה?

    1. בייקרי 365

      יכול להיות, מציע במקרה הזה להוסיף מעט שוקולד לבן רגיל (לא מקורמל) או מעט חמאת קקאו

  2. אילנית

    היי, לשמור מילוי חלבי במשך 6 שעות בחוץ לא יקלקל אותו?

    1. בייקרי 365

      לא. אין בעיה לשמור גנאש של שוקולד בטמפרטורת החדר גם לכמה ימים.

  3. מריאנה

    היי
    אם לא משתמשים בשוקולד מקורמל אז יוצא סתם גנאש שוקולד לבן. האם לדעתך ניתן להכין קרמל מ 50 גר סוכר(או כמות שונה מ 50)ואז להמשיך את המתכון לפי הפירוט שנתת?
    תודה

    1. בייקרי 365

      גם עם שוקולד לבן זה יצא טעים. לא ניסיתי עם הקרמל, אבל זה נשמע לי אפשרי.

השאר תגובה