העוגיות האלו הולכות להיות האהבה החדשה שלכם. עוגיות שקדים ותבלינים סיניות עם קראנץ' מבחוץ ופנים רך שפשוט נמס בפה. אל תוותרו על להבריש אותן בחלמון ושמנת על מנת לקבל את המראה המבריק הנוסטלגי והרוסטיקי הזה שלהן.

חומרים לכ-30-40 עוגיות:
230 גרם חמאה
200 גרם סוכר (1 כוס)
1 ביצה גודל L
מעט תמצית שקדים או ליקר שקדים (אמרטו או דיסרונו, אופציונלי)
310 גרם קמח (2 ורבע)
50 גרם אבקת שקדים (חצי כוס)
10 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
1 כפית קינמון
חצי כפית מלח
חצי כפית אגוז מוסקט טחון או מגורד
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
(אפשר לגוון עם התבלינים ששמים כאן ולנסות תבלינים כמו פלפל שחור, הל, ציפורן ואחרים)

לקישוט:
שקדים שלמים לא קלופים
1 חלמון
2 כפות שמנת מתוקה

  • בקערה מערבבים יחד את הקמח, אבקת השקדים, המלח והתבלינים
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את החמאה (קרה חתוכה לקוביות) עם תערובת האבקות עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את הסוכר ומערבלים כמה שניות
  • מוסיפים את הביצה ואת הליקר ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מחלקים את הבצק לכ-30-40 כדורים קטנים (קצת פחות מכדור פינג פונג, משקל 20-25 גרם למי שרוצה לשקול) ומסדרים אותם עם מרווחים על מגשים עם נייר אפייה
  • משקיעים בכל אחד שקד שלם (אני השארתי את אלו של הילדים ללא השקד)
  • טורפים יחד את החלמון והשמנת ומברישים את העוגיות היטב מכל הכיוונים בתערובת מבלי להשאיר שלולית של ציפוי למרגלות העוגייה
  • אופים ב-170 מעלות כ-12-13 דקות. מצננים.
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. נעמי

    היי דרור, תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים שאתה משתף , אפשר לוותר על התבלינים?

    1. בייקרי 365

      כן, אפשר

השאר תגובה