אוהבי השוקולד התפקדו. העוגיות האלה בשבילכם. עוגיות טריפל שוקולד מבצק קקאו פריך, מלית שוקולד קרמית ותלתי שוקולד חתיכים. נגיעה של מלח ים אטלנטי עדין משתלבת נהדר עם המרירות של הקקאו והתוצאה פשוט מושלמת.

חומרים לכ-40-50 עוגיות

230 גרם חמאה
160 גרם סוכר חום כהה (3/4 כוס דחוסה)
2 חלמונים
מעט תמצית וניל
280 גרם קמח (2 כוסות)
40 גרם אבקת קקאו (1/3 כוס)
חצי כפית מלח
רבע כפית אבקת אפייה

למילוי:
120 גרם שוקולד מריר
120 גרם שמנת מתוקה (חצי כוס)

  • מכינים את המילוי: מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים לקבלת גנאש חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד שעתיים.
  • בינתיים, מכינים את העוגיות: שמים בקערת מיקסר את החמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות עם הקמח ואבקת הקקאו ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את הסוכר, המלח ואבקת האפייה ומערבבים לתוך התערובת
  • מסיימים עם החלמונים ותמצית הווניל ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מחלקים את הבצק לכ-40-50 כדורים קטנים במשקל של כ-20 גרם כל אחד ומסדרים על גבי מגשים עם נייר אפייה
  • באמצעות כפית קטנה יוצרים גומה קטנה בכל כדור
  • אופים ב-170 מעלות כ-12 דקות ומייד כשמוציאים מהתנור חוזרים על פעולת יצירת הגומות עם הכפית בכל העוגיות. מצננים לחלוטין.
  • ממלאים את העוגיות בגנאש המקורר באמצעות כפית או שקית זילוף ומניחים אותן כשעה-שעתיים להתייצב בטמפרטורת החדר
  • ליצירת תלתלים: מגרדים שוקולד מריר, לבן או חלב באמצעות קולפן
  • מעטרים את העוגיות במעט תלתלים ושבבי מלח ים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה