"פנקייק" בצל ירוק סיני

בהיעדר שם טוב יותר נקרא למטוגן הזה פנקייק בצל ירוק והוא בעצם מעין פיתה מדופדפת ומטוגנת שמגיעה אלינו היישר מסין. הוא קל ומהיר מאוד להכנה, קראנצ'י כשאוכלים אותו ישר מהמחבת והולך נהדר עם גבינות ומטבלים אחרים. אתם חייבים לנסות…

חמרים לכ-4 פנקייקים גדולים
250 גרם קמח (כוס ו-3/4)
3/4 כפית מלח
180 גרם מים חמימים (3/4 כוס)
4 כפות שמן
כוס ושליש בצל ירוק קצוץ (ללא החלק הלבן)

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, המלח, השמן והמים ולשים עם וו לישה כ-7 דקות לקבלת בצק חלק
  • עוטפים את הבצק בשקית או המגבת ומניחים למנוחה של כחצי שעה
  • מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק ועיגול גדול ודק
  • מברישים את העיגול בשמן קנולה או שמן זית ומפזרים בצל ירוק בנדיבות
  • מגלגלים את העלה לגליל מהודק תוך כדי שמהדקים את הבצל הירוק לתוך הבצק
  • את הגליל שקיבלנו מגלגלים לשבלול ועכשיו מרדדים אותו שוב לקבלת עלה מדופף בקוטר 20-22 ס"מ
  • משמנים מחבת קלות ומטגנים את הפנקייקים כמה דקות מכל צד
  • מגישים חם מהמחבת. רצוי לחלק לרבעים בהגשה.

המרת כמויות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

There are 3 comments

      1. מירב

        היי. הכנתי את הבצק ויצא ממש דביק ברמה שאי אפשר לעבוד איתו. צה יכולה להיות הסיבה?

השאר תגובה