ואולי זאת צריכה להיות עוגת החג שלכם? טייק מחודש על עוגת הגבינה והפירורים הקלאסית – עוגת מסקרפונה אפויה, קרמית ומעודנת עם שכבה של משמשים מקורמלים שעכשיו בעונה (וגם אהובים עליי במיוחד) וקראמבל סוכר חום. עוגה חגיגית, קלה להכנה ועם איזון מושלם של טעמים ומרקמים שכל כך כיף לאכול…

חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ

לקראמבל:
460 גרם קמח (3 ושליש כוסות)
6 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
1/4 כפית מלח
115 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
גרידה מלימון אחד
70 גרם סוכר חום בהיר (1/3 כוס)
70 גרם סוכר לבן (1/3 כוס)
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל

למלית:
250 גרם מסקרפונה (קופסה אחת)
250 גרם גבינה כחושה לאפייה – למשל טבורוג או טוב טעם (לרוב כחצי חבילה)
125 גרם סוכר (חצי כוס ועוד שתי כפות)
20 גרם קורנפלור (שתי כפות)
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל

למשמשים מקורמלים:
10 משמשים מגולענים וחתוכים לרבעים
100 גרם סוכר חום
1 כף רום או ברנדי (אופציונלי)
2 כפות מיץ לימון
20 גרם קורנפלור (2 כפות)
רבע כפית קינמון (אופציונלי)

  • מכינים את הקראמבל: בקערת מיקסר שמים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, החמאה וגרידת הלימון
  • מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים מאוד
  • מוסיפים פנימה את הסוכר ומערבלים מעט
  • לבסוף מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים רק עד לקבלת פירורים גסים
  • מרפדים רינג או תבנית בגובה על ידי הידוק הפירורים בשכבה דקה ואחידה וגם על הדפנות על לגובה של כ-4 ס"מ
  • את יתרת הפירורים שומרים בקערה בצד
  • מכינים את המשמשים המקורמלים: שמים את כל החומרים מלבד הקורנפלור בסיר ומבשלים עד לרתיחה. הפירות מתרככים ומשחררים את כל הנוזלים שלהם וכל הסוכר נמס.
  • מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים ומוסיפים אל הסיר. מבשלים עד שהמלית בסיר מסמיכה ומסירים מהאש.
  • להרכבת העוגה: בקערה מערבבים יחד את כל חומרי המלית (אפשר עם מיקסר ווו גיטרה)
  • יוצקים כמחצית מהמלית על גבי התחתית ומפזרים את כל המשמשים כולל הנוזל שלהם בשכבה אחידה
  • יוצקים את יתרת המלית עד לגובה של הבצק בדפנות
  • מפזרים מעל את יתרת הקראמבל בשכבה אחידה
  • אופים ב-160 מעלות כשעה עד שעה ורבע. הקראמבל יזהיב והעוגה תהיה יציבה מאוד בשוליים ורוטטת מעט במרכז.
  • אם העוגה מזהיבה מדי בזמן האפייה ניתן לכסות אותה מלמעלה בנייר כסף
  • מצננים את העוגה היטב במקרר (רצוי ללילה) ומגישים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. עמית

    האם ניתן להשתמש באפרסקים במקום במישמשים?

    1. בייקרי 365

      כן

  2. עמית

    האם מומלץ לקלף את האפרסקים?

  3. הילה

    היי האם אפשר פרי כמו תותים במקום משמשים? או אולי אגסים?

    1. בייקרי 365

      כן, זה יעבוד עם כל פרי. פירות יער קפואים עובדים כאן נהדר (מכל הסוגים)

  4. בן

    האם יש אפשרות להחליף לתפוחים?

    1. בייקרי 365

      כן

  5. Guy Eshed

    היי, תודה רבה על כל המתכונים…
    האם לדעתך אפשר להשתמש בריקוטה פרסקה במקום הטבורג?

השאר תגובה