העוגיות האלה גדולות מהחיים וביותר ממובן אחד. הן גם גדולות פיזית והן גם גדולות בטעם. שילוב מדהים ומטורף של אגוזי לוז, פרלינה, קרמל מלוח ואגוזי לוז מקורמלים. שוברים או חותכים מהן חתיכות ומתחילים לזלול ולא מפסיקים עד שנשארים רק פירורים. מבוסס על מתכון מדהים של סדריק גרולה, חובה לנסות!

חומרים ל-4 עוגיות גדולות בקוטר 15 ס"מ כל אחת
פרלינה לוז:
200 גרם אגוזי לוז שלמים לא קלויים ולא קלופים
80 גרם סוכר
4 גרם מלח
- הערה: אפשר להשתמש בפרלינה קנוי אבל התוצאה לא תהיה אותו דבר מבחינת הטעם והמרקם בגלל כמות הסוכר הקטנה כאן, שימוש באגוזי לוז שלמים עם קליפות והתוספת של המלח
- שמים את הסוכר בסיר ומבשלים עד לקבלת קרמל בצבע ענברי עמוק. מסירים מיד מהאש ושופכים את הקרמל על גבי מגש עם נייר אפייה. מניחים למקרר להתקרר ולהתמצק כשעה.
- בינתיים, מסדרים את אגוזי הלוז על מגש עם נייר אפייה וקולים ב-160 מעלות כ-15 דקות. מצננים היטב.
- במעבד מזון טוחנים יחד את הקרמל, האגוזים והמלח עד לקבלת מחית אחידה ומבריקה. המחית לא תהיה חלקה בגלל השימוש בקליפות של האגוזים.
- שומרים בקופסה אטומה עד להרכבה
לבצק עוגיות:
160 גרם חמאה רכה
20 גרם פרלינה לוז (מלמעלה)
200 גרם סוכר חום בהיר
40 גרם סוכר חום כהה
40 גרם סוכר לבן
75 גרם ביצים (ביצה + חלמון)
8 גרם מלח
320 גרם קמח
3 גרם אבקת אפייה
100 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים או טחונים גס
- בקערת מיקסר שמים את החמאה והפרלינה עם הסוכרים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הביצים ומערבלים עד שהתערובת מתאחדת. אם צריך אז מגרדים את הדפנות והתחתית של הקערה על לקקן.
- מערבבים יחד את האבקות – קמח, מלח ואבקת אפייה ומוסיפים אל התערובת. מערבלים קלות עד שהתערובת מתאחדת לבצק
- מוסיפים את אגוזי הלוז הקצוצים ומערבלים עד שהם נטמעים לתוך הבצק
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים במשקל כ-230 גרם כל אחד, עוטפים בשקית או ניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
קרמל מלוח נוזלי:
75 גרם סוכר
מעט תמצית וניל
90 גרם גלוקוז (1)
190 גרם שמנת מתוקה
40 גרם חלב
40 גרם גלוקוז (2)
8 גרם מלח
60 גרם חמאה
- בסיר אחד שמים את הסוכר, הווניל והגלוקוז (1) ומתחילים לבשל עד לקבלת קרמל בצבע ענברי עמוק
- בינתיים שמים בסיר שני את השמנת , החלב והגלוקוז (2) ומבשלים עד לרתיחה. מסירים מהאש.
- כשהקרמל מוכן, מדללים אותו בהדרגה על ידי הוספת תערובת החלב החמה וערבוב נמרץ. התערובת תבעבע בפראות וזה בסדר.
- ממשיכים לבשל עוד כ-3-4 דקות עד שכל הסוכר נמס והתערובת אחידה.
- מסירים מהאש ומצננים מעט ומסיימים על ידי הוספה של המלח והחמאה עד שהם נטמעים בתערובת. שומרים בצד עד להרכבה.
אגוזים לוז מקורמלים:
200 גרם אגוזי לוז
60 גרם סוכר
30 גרם מים
- מסדרים את האגוזים על מגש עם נייר אפייה וקולים ב-160 מעלות כ-8 דקות
- בינתיים שמים בסיר את המים והסוכר ומביאים לרתיחה
- כשהאגוזים מוכנים שופכים אותם אל הסיר, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כ-4-5 דקות עד שהאגוזים מקבלים ציפוי קרמלי עמוק
- מסירים מהאש ושופכים על גבי מגש עם נייר אפייה. מפרידים את האגוזים בעדינות זה מזה
- מצננים לחלוטין ושוברים כחצי מהאגוזים
הרכבה:
- מוציאים את בצק העוגיות מהמקרר ומרדדים לארבעה עיגולים בקוטר 15 ס"מ ובעובי של כמעט 1 ס"מ. מסדרים את העוגיות על שני מגשים עם נייר אפייה
- מפזרים מעט אגוזי לוז מקורמלים, שלמים וחצויים על גבי העוגיות ומהדקים אותם בעדינות פנימה
- אופים ב-160 מעלות כ-15 דקות ומוציאים מהתנור
- כשהעוגיות עדיין חמות, מעבירים את הפרלינה לשקית זילוף ומזלפים 3-4 נקודות של פרלינה לתוך העוגיות החמות
- נותנים לעוגיות להצטנן לחלוטין ואז מנקדים אותן בנקודות גדולות של קרמל ופרלינה ומפזרים מעל את יתרת האגוזים המקורמלים
- זוללים בהנאה ושומרים את השאריות אם יש כאלו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר
תודה על המתכון!
סוכר חום בהיר – דמררה?
סוכר חום כהה – הדביק?