יום של פחזניות הוא חגיגה אמיתית אצלנו. הריח של המאפים האלה ממלא במהירות את כל הבית (ומגיע גם אל השכנים) וכולם נוהרים לכיוון המטבח והתנור בציפייה לאכול אותם. וכדי להפוך אותן לעוד יותר מטורפות אז מילאנו אותן בפחזניות קטנטנות ממולאות בגנאש שני שוקולדים ובגנאש מוקצף מדהים עם פרלינה אגוזי לוז. טעים, יפהפה ומושחת!

הטעם הזה של אגוזי לוז הוא אחד האהובים עלינו ולכן הוא תופס מקום של כבוד אצלנו באתר. אם אתם רוצים לראות עוד מתכונים משגעים עם אגוזי לוז, הם כולם כאן. אם ממש בא לכם להשקיע אז אנחנו ממש ממליצים להכין את מחית הפרלינה בעצמכם בבית, עם אגוזי לוז לא מקולפים ועם תוספת קטנה של מעט מלח ותקבלו פרלינה שונה לגמרי ממה שאתם מכירים מהחנות. אפשר גם לשלב שקדים בפרלינה או להחליף את אגוזי הלוז באגוזים אחרים, אגוזי פקאן, למשל.

אל תשכחו לעקוב אחרינו באינסטגרם ובפייסבוק. הכנתם את המתכון הזה או מתכון אחר שלנו? תייגו אותנו, אנחנו נשמח מאוד לראות ולשתף.

חומרים ל-10 פחזניות גדולות

גנאש מוקצף אגוזי לוז:
220 גרם שמנת מתוקה (1)
100 גרם שוקולד לבן
110 גרם מחית פרלינה
110 גרם שמנת מתוקה (2)

  • שמים בקערה את השוקולד הלבן והפרלינה
  • מביאים את השמנת (1) לסף רתיחה ויוצקים אל תוך הקערה
  • מבלנדרים או מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה
  • מוסיפים פנימה את השמנת (2) כשהיא קרה ומבלנדרים שוב
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות עד שמתקרר לחלוטין

גנאש שני שוקולדים ואגוזים:
290 גרם שמנת מתוקה
35 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
75 גרם שוקולד חלב
10 גרם סוכר אינוורטי
80 גרם מחית פרלינה

  • מביאים את השמנת והסוכר לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולדים והמחית
  • מערבבים את התערובת בהדרגה עד לקבלת גנאש חלק
  • מוסיפים את החמאה פנימה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין
  • מקררים את הגנאש כשעה במקרר לפני ההרכבה

ציפוי פריך לפחזניות:
100 גרם חמאה קרה
125 גרם סוכר חום בהיר
125 גרם קמח
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים דק

  • מערבלים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים דק מאוד בין שני דפי גיטרה או ניירות אפייה
  • שומרים במקפיא עד לאפייה

פחזניות:
125 גרם מים
125 גרם חלב
100 גרם חמאה
150 גרם קמח
250 גרם ביצים
5 גרם מלח

  • שמים את המים, החלב, החמאה והמלח בסיר ומביאים לרתיחה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח. מערבבים היטב עד שכל הבצק מתאחד ומתנתק מהסיר.
  • מעבירים את הבצק אל קערת מיקסר ומערבלים אותו מעט עם וו גיטרה לקירור ולשחרור אדים.
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים עד לקבלת בצק רך אבל עדיין יציב.
  • מעבירים לשק זילוף עם צנטר עגול ומזלפים על גבי מגש עם סיליקון או נייר אפייה 10 פחזניות גדולות בקוטר 4 ס"מ ועוד 10 פחזניות קטנות בקוטר 2 ס"מ
  • קורצים מהציפוי הפריך דיסקיות בקוטר של הפחזניות ומניחים דיסקית אחת על כל פחזנית
  • מחממים את התנור ל-170 מעלות ואופים כ-30-35 דקות בלי לפתוח את דלת התנור. מצננים.

הרכבה:

  • מעבירים את גנאש השוקולדים לשקית זילוף עם צנטר קטן
  • עושים חור בתחתית של כל פחזנית קטנה וממלאים אותה בגנאש שוקולד
  • חוצים את הפחזניות הגדולות לשניים במרכז (לרוחב)
  • מקציפים את הגנאש המוקצף עד לקבלת קרם יציב מאוד, מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנטר משונן
  • מזלפים שכבה של  גנאש מוקצף בתוך הפחזנית ומניחים את הפחזנית הקטנה
  • מזלפים גנאש מוקצף בצורה סיבובית מסביב לפחזנית הקטנה עד שהיא מכוסה לחלוטין ומניחים מעל את החצי השני של הפחזנית
  • שומרים בקירור עד להגשה. רצוי להגיש בתוך שעה אם רוצים שהגנאש באמצע יהיה נוזלי כמו בתמונה.

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה