הטעם המפתיע של הקיץ הזה הוא גלידת מילפיי – המאפה בעל אלף העלים ושכבות של קרם וניל מפנק. כדי לקבל את הטעם המשגע הזה, מכינים גלידה בסגנון פילדלפיה עם מרקם מדהים וללא ביצים שמקבלת אליה בהמון אהבה גם את העדין שבטעמים. מכינים בצק עלים מקורמל וממיסים אותו אל תוך הבלילה, מוסיפים המון וניל ומקבלים גלידה בטעם מפתיע ומשגע!

ועכשיו במיוחד בשביל העוקבים של בייקרי 365, מבצע על מכונות הגלידה המעולות של חברת NEMOX מבית פיינקוק. 10% הנחה על כל מכונות הגלידה ויש שם מבחר גדול ממכונות פשוטות וביתיות ועד למכונות משוכללות ומקצועיות. נכנסים לאתר של פיינקוק, מוסיפים את המוצר הרצוי לעגלת הקניות ומשתמשים בקוד הקופון: BAKERYNEMOX7 . המבצע עד סוף החודש בלבד!

אם עוד לא ביקרתם במדריך הגלידות השלם שלכם, אז אנחנו ממליצים לכם בחום (או בקור) לקפוץ לשם עכשיו – תמצאו שם כל מה שרציתם לדעת על גלידות ולא העזתם לשאול. ובעמוד הזה תמצאו ה-מ-ו-ן מתכונים של גלידות וקינוחים קפואים – גלידות, פרוזן יוגורט, סורבה, גרניטה, סמיפרדו ועוד המון. שווה לבקר.

הכנתם גלידה או קינוח קפוא מעניינים או מפתיעים? תייגו אותנו בפייסבוק או באינסטגרם ונשמח לשתף.

מתחילם בהכנת בצק עלים מקורמל:
1 חבילה בצק עלים (רצוי בצק עלים חמאה) מופשר על פי הוראות היצרן
4-5 כפות סוכר

  • משתמשים בכחצי מהבצק – משטחים אותו על משטח עבודה ומפזרים מעט מהסוכר מעל, מהדקים אותו עם היד אל הבצק
  • הופכים את הבצק ומפזרים שוב שכבה דקה של סוכר. עם מערוך מרדדים מעט את הבצק ומשקיעים את הסוכר פנימה אל הבצק
  • מקפלים את הבצק על שניים וחוזרים שוב על הפעולות – מפזרים סוכר משני הצדדים ומרדדים לכיוון אחד
  • מגלגלים את הבצק לגליל על הצד הארוך וחותכים לשבלולים בעובי כ-1.5 ס"מ
  • מסדרים את השבלולים על מגש עם נייר אפייה ומפזרים מעט סוכר מעל
  • מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומהדקים מעט כלפי מטה על מנת למעוך אותם בעדינות לעובי של קצת פחות מ-1 ס"מ
  • אופים את השבלולים ב-180 מעלות כ-20-25 דקות עד להזהבה וקרמול. מצננים לחלוטין

גלידת פילדלפיה בטעם מילפיי – 1 קילו
380 גרם שמנת
400 גרם חלב
50 גרם גלוקוז
150 גרם סוכר
20 גרם אבקת חלב
3 גרם מייצב לגלידה
50 גרם בצק עלים מקורמל מוכן (כ-4-5 עוגיות)
1 כף תמצית וניל איכותית (אפשר גם להוסיף מעט אבקת וניל בשביל לקבל יותר גרגירים נראים בגלידה)

  • 24 שעות מראש שמים את הקערה של מכונת הגלידה במקפיא
  • מכינים קערה גדולה עם מי קרח לעצירת הבישול
  • שמים בסיר את השמנת, החלב והגלוקוז ומתחילים לחמם מעט
  • מערבבים את הסוכר עם אבקת החלב והמייצב ומוסיפים אל הסיר תוך כדי ערבוב
  • שוברים את העוגיות ומוסיפים גם אל הסיר
  • מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית תוך כדי ערבוב וממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות
  • מעבירים את התערובת החמה אל בלנדר ומבלנדרים היטב (בזהירות) לקבלת תערובת כמה שיותר חלקה. אפשר גם לטחון עם בלנדר מוט.
  • מעבירים את התערובת לקערה נקייה ומניחים אותה באמבט הקרח. מערבבים מדי פעם עד שהתערובת מתקררת לחלוטין.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להבשלה של 4 שעות לפחות ורצוי ללילה (ניתן לדלג על השלב הזה אבל הוא תורם רבות למרקם הסופי – ראו הסבר בפוסט המבוא לגלידות).
  • מעבירים למכונת גלידה ומערבלים עד להסמכה לרמה של הגלידה שאתם מכירים. התהליך אמור לקחת בסביבות 20-30 דקות.
  • ניתן לאכול את הגלידה מיד (היא תהיה רכה ותזכיר במרקם קצת גלידה אמריקאית) או לחילופין להעביר אותה לקופסה, לכסות בניילון נצמד על פני הגלידה ולהעביר למקפיא ל-4-12 שעות לפחות. רצוי להפשיר את הגלידה כ-15-20 דקות במקרר לפני ההגשה (תלוי בחוזק המקפיא שלכם).
  • לפני ההגשה מפזרים מעל עוד שברי עוגיות של בצק עלים מקורמל
  • גיוונים: חליטות של תה ותבלינים טריים אחרים, שימוש במוצרי חלב שונים, חליטות של מאפים כמו בריוש, קרואסון או עוגת גבינה

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה