השבוע הנחתי את ידיי על ערימה של אגסי נאשי גדולים, עסיסיים, מתוקים וטעימים. למי שלא מכיר אגסי הנאשי הם זן של אגס אסייתי והם איפשהו בין אגס לתפוח הן במראה והן במרקם ויש להם טעם מיוחד ונהדר שמזכיר קצת דבש. ישר ידעתי מה אני הולך לעשות איתם – להכין סורבה מתקתק של אגסי נאשי ודבש שירענן לכל מי שבסביבה את הקיץ הלוהט.

אם אתם מחפשים מאיפה להשיג אגסי נאשי, אז אולי תמצאו אותם בסופר או אצל הירקן הקרוב לביתכם. אם לא, אז אולי בחנויות טבע שמחזיקות לעיתים פירות יותר אקזוטיים. אנחנו מזמינים אותם וגם עוד שלל ירקות ופירות מוזרים ומיוחדים מעלה הביתה ואנחנו ממליצים בחום!

המתכון הוא די פשוט ורק דורש שתהיה בנמצא איזו מכונת גלידה פשוטה או מתוחכמת. אם יש לכם גם מייצב לסורבה אז זה נהדר אבל אם לא זה גם יהיה בסדר. בכל מקרה, תוכלו לקנות את שניהם אצל פיינקוק ויש לנו מבצע קיצי מפנק בשבילכם – 10% הנחה על מכונות הגלידה של חברת NEMOX. מזמינים באתר הזה ומשתמשים בקוד הקופון: BAKERYNEMOX7

ואם אתם רוצים לדעת עוד על איך מייצרים את הסורבה המושלם או איך הוא נוצר ולמה זה עובד, תמצאו את המדריך השלם שלנו ממש כאן. ויש גם אזור שלם באתר של קינוחים קפואים נוספים. הכנתם גלידה, סורבה או קינוח קפוא אחר? תייגו אותנו בפייסבוק או באינסטגרם ונשמח לשתף.

100 גרם סוכר
2 גרם מייצב לסורבה (אופציונלי)
120 גרם מים
80 גרם דבש
600 גרם אגסי נאשי (או אגסים רגילים, או תפוחים) מקולפים ומגולענים

  • מכינים אמבט עם מי קרח לקירור מהיר של הסירופ בגמר הבישול
  • מערבבים את הסוכר עם המייצב
  • מתחילים לחמם בסיר את המים והדבש ומוסיפים פנימה את תערובת הסוכר תוך ערבוב נמרץ
  • מבשלים עד לסף רתיחה (85-90 מעלות) ומסירים מהאש
  • מעבירים לקערה נקייה ומכניסים לאמבט הקרח לקירור מהיר
  • מערבבים יחד את הסירופ והאגסים וטוחנים במעבד מזון למחית חלקה
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להבשלה של 4 שעות לפחות ורצוי ללילה (ניתן לדלג על השלב הזה אבל הוא תורם רבות למרקם הסופי).
  • מעבירים למכונת גלידה ומערבלים עד להסמכה לרמה של הסורבה שאתם מכירים. התהליך אמור לקחת בסביבות 20-30 דקות.
  • ניתן לאכול את הסורבה מיד (הוא יהיה רך מאוד) או לחילופין להעביר אותו לקופסה, לכסות בניילון נצמד על פניו ולהעביר למקפיא ל-4-12 שעות לפחות. רצוי להפשיר את הסורבה כ-15-20 דקות במקרר לפני ההגשה (תלוי בחוזק המקפיא שלכם)

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. Orly elimelh

    האם במקום המייצב אפשר לשים פקטין?

    1. בייקרי 365

      פחות מתאים

השאר תגובה