הלחמניות האלה מגניבות פעמיים – קודם כל מדובר בלחמניות חלב רכות ואווריריות שממש כיף לאכול ומצד שני יש להם את הציפוי המנומר המהמם הזה שמכינים ממש בקלות והוא נותן להן מראה פשוט מדהים ואיזו קראנצ'יות עדינה וכיפית.
שבוע המאפים שלנו יצא לדרך ויש לנו המון מאפים שווים ומיוחדים בשבילכם. אם בא לכם לראות את כל המאפים שיש לנו להציע, תמצאו אותם בעמוד הזה.
הכנתם אחד מהמאפים שלנו? תייגו אותנו בפייסבוק או באינסטגרם, נשמח מאוד לראות ולשתף.

חומרים לכ-6 לחמניות גדולות אות 8 לחמניות קטנות
לבצק:
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
6 גרם שמרים יבשים (2 ורבע כפיות) – לשמרים טריים מכפילים את הכמות ב-3
24 גרם סוכר (כף וחצי)
10 גרם מלח (כפית וחצי)
240 גרם חלב (1 כוס, אפשר להחליף במים)
120 גרם מים (חצי כוס)
20 גרם שמן או חמאה רכה (2 כפות)
לציפוי:
100 גרם קמח אורז (קונים בחנויות טבע) (3/4 כוס)
80 גרם מים (1/3 כוס)
כף סוכר
כף שמן
כפית שמרים יבשים – לשמרים טריים מכפילים את הכמות ב-3
מעט מלח
- מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים כ-10 דקות לקבלת בצק חלק ומבריק
- מעבירים את הבצק לקערה נקייה מקומחת קלות, מכסים במגבת או שקית גדולה ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר כשעה להכפלת הנפח ויותר
- לקראת סוף ההתפחה מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את כל החומרים. צריך להתקבל מרקם שהוא מעט נוזלי אך לא נוזלי מדי כך שאם נשים אותו על הלחמניות הוא לא ינזל למטה. אם הציפוי נוזלי מדי, מוסיפים עוד מעט קמח אורז.
- מכסים את הציפוי ומניחים לו לתפוח כ-15-20 דקות
- מחלקים את הבצק ל-6-8 חלקים שווים ומכדררים כל אחד לכדור. מסדרים את הכדורים על גבי מגש עם נייר אפייה
- מורחים באמצעות כף את הציפוי על גבי הלחמניות. רצוי שהציפוי יהיה מעט עבה, בעובי של כמעט ס"מ. אם הציפוי יהיה דק מדי הוא לא יתבקע יפה כמו בתמונה.
- נותנים ללחמניות לתפוח עם הציפוי בטמפרטורת החדר עוד כ-20 דקות
- אופים ב-190 מעלות כ-25-30 דקות עז להזהבה והתבקעות יפה. מצננים את הלחמניות היטב וזוללים.
- הלחמניות ילכו נהדר ככריך וגם עם המבורגר או קציצות בפנים
שלמות. אני חיי
בת לעשות אתם עוד הים.
נשמח לראות מה יצא
יש במה להחליף את הקמח אורז?
תודה!
במקרה הזה לא כל כך
האם ניתן לטחון אורז במטחנת תבלינים? זה בסדר לציפוי ?
כן
היי, נראות מעולה!
האם אפשר להחליף את החלב בחלב שקדים או סויה?
כן