לקחנו את בצק הפטאייר, שהוא בצק שמרים פריך ומושלם מהמטבח הערבי, חיברנו אותו עם מלית ים-תיכונית קיצית של תרד, עלי חמציץ וגבינות ויצרנו ממנו פרחים מהממים שהזהיבו באפייה וקיבלנו מאפה מדהים גם לעין וגם לחיך. כל הטיפים והטריקים לבצק, מילוי וצורה מושלמים, הנה הם כאן לפניכם.

כדי לקבל עוד פאנץ' של טעם במאפים היפהפיים הללו, הוספנו לבצק גם צרור של עלי זעתר טריים ואנחנו ממליצים עליהם בחום. תמצאו אותם אולי אצל הירקן הסמוך לביתכם ואם לא, אז תמיד תוכלו להזמין אותם מעלה אונליין עליהם אנחנו ממליצים בחום (כך הם הגיעו אלינו). לתרד אנחנו ממליצים לקנות עלי תרד בייבי שטעמם מעודן יותר ומרקמם פחות גס ונוקשה. עוד תיבלנו את המילוי בעלי חמציץ שהם עכשיו בעונה ונתנו מעין חמיצות מעודנת ומושלמת למילוי.

את דוגמת ההכנה של הצורה היפהפייה תוכלו למצוא עכשיו בסטורי הייעודי שלנו באינסטגרם. הכנתם את המאפה המדהים הזה? נשמח לראות! תייגו אותנו בפייסבוק ובאינסטגרם.

חומרים לכ-10-12 מאפים גדולים

לבצק:
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
4 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
10 גרם סוכר (1 כף)
5 גרם מלח (חצי כפית)
180 גרם חלב (3/4 כוס)
3 כפות שמן זית
צרור עלי זעתר טריים (אופציונלי)

למילוי:
1 חבילה עלי תרד בייבי טריים
צרור עלי חמציץ טריים (אופציונלי)
1 חבילה גבינה בולגרית
1 חבילה גבינה טוב טעם
3 שיני שום כתושות
מעט מלח ופלפל (להיזהר עם המלח כי הבולגרית כבר מלוחה)
חצי כפית סומק (אופציונלי)

  • מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח ומערבבים לתוכו בזה אחר זה את השמרים, הסוכר והמלח
  • יוצקים עליהם את החלב והשמן ולשים עם וו לישה כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש
  • מוסיםים את עלי הזעתר ולשים אותם כדקה עד שהם נטמעים לתוך הבצק
  • מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומכסים בשקית גדולה. מניחים במקום חמים לתפיחה כשעה
  • בינתיים מכינים את המלית: מרתיחים סיר עם מים וחולטים בהם את עלי התרד והחמציץ כ-2 דקות. מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול או מסננים ושוטפים מיד במים קרים.
  • סוחטים מהירק את כל המים וקוצצים דק. מערבבים את הירק עם יתר המרכיבים ושומרים בצד עד להרכבה.
  • מחלקים את הבצק ל-10-12 חלקים שווים ומרדדים כל אחד לעיגול בקוטר כ-10 ס"מ
  • שמים במרכז כל עיגול כף מהמלית ומקפלים מארבע הצדדים של העיגול אל המרכז ומהדקים את המרכז לקבלת ארבע לולאות מסביב. מצמידים כל צמד לולאות זו לזו ומהדקים. כך מתקבלת צורת הפרח והמילוי מעט מבצבץ מהחורים וזה בסדר.
  • מסדרים את פרחי הפטאייר על גבי מגש עם נייר אפייה ומכסים בשקית. מתפיחים כ-15 דקות ולא יותר.
  • בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים את פרחי הפטאייר כ-15-20 דקות עד שהם מזהיבים. כשהם יוצאים מהתנור, מברישים אותם במעט שמן זית ומצננים.

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה