כולם אצלנו אוהבים פחזניות. בשנייה שריח האפייה שלהם ממלא את הבית כולם נוהרים אל המטבח ובוהים בתנור בציפייה שהם כבר יצאו החוצה. בשנייה שהן יוצאות צריך להתחיל להגן על המגשים כי הילדים יתחילו לנשנש אותן ישר, אפילו ריקות. אנחנו מעדיפים אותן דווקא עם מילוי ואם אפשר שהמילוי יהיה קרם שקדים וקרמל מטורף אז אפילו עוד יותר טוב. תוסיפו קצת שקדים מקורמלים מלמעלה ויש לנו כאן ביד קינוח שאי אפשר לעמוד בפניו. אז אנחנו ישר קוראים לכל השכנים, החברים וכל מי שבסביבה שרק יעזור לנו לחסל אותן, אחרת אנחנו נאכל את הכל….

צילום: שני קיטלרו

שנייה לפני המתכון לקינוח המטורף הזה, אני רוצה לספר לכם על הסינר הזה שהצטלמתי איתו כאן. לפני כמה שבועות הסתובבנו לילך ואני בחנות שמוכרת ציוד למטבח ופתאום נתקלנו בסינר ג'ינס מהמם של WORKER. כבר הרבה זמן שאנחנו מחפשים סינר חדש ומגניב למטבח, כזה שיתאים לשנינו גם מבחינת הגודל וגם מבחינת הסגנון ונוכל ללבוש אותו יחד.

מעבר לזה יש בו כל מה שחשוב לנו בסינר:
– הרצועות שלו הן בצורת איקס על הגב, מה שמקל מאוד על העומס על הכתפיים והצוואר ומאפשר להיות עם הסינר לאורך זמן.
– הרצועות עשויות מעור, מתכווננות ומאפשרות התאמה לכל מיני גדלים ויש גם רצועה תומכת לגב התחתון
– יש לו ציפוי עמיד שדוחה מים וכתמים וכך הוא לא נרטב במהלך העבודה או שטיפת כלים
– יש לו כיסים מגניבים שאפשר לשים בהם דברים בזמן שעובדים

אז מעבר לזה שקנינו לעצמנו שני סינרים כאלה ותראו אותם מככבים עכשיו אצלנו בתמונות ובסטורי, החדשות הטובות הן שהשגנו לכם הנחה בלעדית על הסינר הזה לעוקבים של "בייקרי 365". עכשיו תוכלו לקנות את הסינר המהמם הזה ב-100 ש"ח בלבד (במקום 125 ש"ח). כל מה שצריך לעשות, זה להיכנס לעמוד של הסינר באתר של WORKER, להוסיף אותו לעגלת הקניות ולהשתמש בקוד קופון NEWYORK100 בשביל להשלים את הרכישה. עוד תמצאו באתר של WORKER המון בגדים שימושיים אחרים: מקטורנים, כובעים, בנדנות, כפפות עמידות לחום, מגבות ועוד…

קניתם את הסינר במבצע? נשמח לראות! תייגו אותנו בפייסבוק ובאינסטגרם

בחזרה למתכון – חומרים ל-8 טבעות גדולות

 קרמבל לציפוי:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
180 גרם קמח
180 גרם סוכר דמררה (חום בהיר)

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק דק מאוד בין שני דפי גיטרה או ניירות אפייה
  • שומרים את הבצק המרודד במקפיא עד לאפייה
צילום: שני קיטלרו

בצק רבוך:
125 גרם חלב
125 גרם מים
15 גרם סוכר אינוורטי
5 גרם מלח
110 גרם חמאה
150 גרם קמח
4 ביצים גודל L

  • שמים את החלב, המים, הסוכר, המלח והחמאה בסיר ומבשלים לסף רתיחה
  • מסירים מהאש ומכניסים פנימה בבת אחת את הקמח. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מחזירים אל האש ומבשלים עוד דקה או שתיים לייבוש
  • מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומערבלים מעט עם וו גיטרה עד שמפסיקים לצאת אדים
  • מתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה ומחכים בין אחת לשנייה עד שהיא נטמעת היטב בתערובת
  • חשוב שהבצק לא יהיה נוזלי מדי ולכן מוסיפים את הביצה האחרונה חצי בכל פעם, ייתכן ולא תיצטרכו את החצי השני
  • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן
  • על גבי נייר אפייה מציירים עיגולים בקוטר 6 ס"מ עם מרווחים ביניהם (בתבנית של תנור ביתי ייכנסו 9 עיגולים)
  • הופכים את נייר האפייה על גבי מגש ומזלפים על הפסים את הבצק הרבוך בצורת טבעת
  • קורצים מהקרמבל הקפוא טבעות עם קוטר חיצוני 8 ס"מ וקוטר פנימי 3 ס"מ ומניחים אחת על כל פחזנית
  • אופים ב-180 מעלות 15 דקות ועוד 12 דקות ב-160 מעלות
  • מצננים היטב לפני המילוי

פרלינה שקדים (אפשר להשתמש בפרלינה שקדים קנוי במקום):
200 גרם שקדים שלמים לא קלופים ולא קלויים
80 גרם סוכר
4 גרם מלח

  • שמים את הסוכר בסיר ומבשלים עד לקבלת קרמל בצבע ענברי עמוק. מסירים מיד מהאש ושופכים את הקרמל על גבי מגש עם נייר אפייה. מניחים לקרמל להתקרר ולהתמצק כשעה.
  • בינתיים, מסדרים את השקדים על מגש עם נייר אפייה וקולים ב-160 מעלות כ-15 דקות. מצננים היטב.
  • במעבד מזון טוחנים יחד את הקרמל, השקדים והמלח עד לקבלת מחית אחידה ומבריקה. המחית לא חייבת להיות חלקה לגמרי. ניתן להוסיף 1-2 כפות שמן על מנת לעזור לטחינה חלקה יותר.
  • שומרים בקופסה אטומה עד להרכבה ועד בכלל

לגנאש שקדים מוקצף (עדיף להכין כמה שעות או יום לפני):
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
170 גרם שוקולד לבן מקורמל קצוץ (אפשר גם שוקולד לבן רגיל)
40 גרם פרלינה שקדים

  • מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה בסיר או במיקרוגל. יוצקים על השוקולד והמחית ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה השנייה כשהיא קרה ומערבבים היטב. מעבירים למקרר למשך כמה שעות ועדיף ללילה. אפשר להשתמש במקפיא על מנת לזרז את התהליך.

שקדים מקורמלים:
200 גרם שקדים שלמים לא קלופים ולא קלויים
60 גרם סוכר
30 גרם מים

  • מסדרים את השקדים על מגש עם נייר אפייה וקולים ב-160 מעלות כ-8 דקות
  • בינתיים שמים בסיר את המים והסוכר ומביאים לרתיחה
  • כשהשקדים מוכנים שופכים אותם אל הסיר, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כ-4-5 דקות עד שהשקדים מקבלים ציפוי קרמלי עמוק
  • מסירים מהאש ושופכים על גבי מגש עם נייר אפייה. מפרידים את השקדים בעדינות זה מזה
  • מצננים לחלוטין וקוצצים אותם גס
צילום: שני קיטלרו

הרכבה:

  • מקציפים את הגנאש המוקצף לקרם יציב מאוד. חשוב להיזהר מהקצפת יתר שתשבור את הקרם.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר משונן ושומרים בצד.
  • פורסים כל פחזנית לרוחב על מנת לפתוח. מזלפים באופן חופשי את הקרם בפנים וסוגרים חזרה עם המכסה מעל.
  • מפדרים באבקת סוכר מעל ומקשטים בשקדים המקורמלים

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. אחינועם

    קודם כל זה נירא מושלם !
    רציתי לדעת איך מרכיבים את המתכון בסו של דבר
    כבר באמצע להכין!!!
    תודה.

    1. בייקרי 365

      תיקנתי את החלק שהיה חסר במתכון. בהצלחה!

      1. אחינועם

        תודה רבה רבה!!!

  2. Merav

    המתכון לא ברור לקרמבל רשום להוסיף הכל חוץ מהשקדים והשקדים בכלל לא מופיעים במצרכים של הקרמבל
    אם זאת פחזניה איפה הקרמבל צריך להיות ?
    נשמח לסרטון לפחות של ההרכבה בשביל להבין ולהכין

    1. בייקרי 365

      עדכנתי את המתכון והוספתי תמונות. מקווה שעכשיו ברור יותר.

  3. איילה

    נראה מושלם כמו כל המתכונים שלך, מורכבים אבל התוצאה קונדטוריה במיטבה.

    לא הבנתי מה עושים עם הקרמבל ?? 8 ס"מ / 3 ס"מ?? אפשר הסבר נוסף 🙏🙏🙏

השאר תגובה